Ale!

Seppo Turunen

Luonto ihmisen aikakaudella

14.90 15.00 

Normaali norm. 24.90 
Innon hinta: 15.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523510821

Kirjoittaja: Seppo Turunen

Julkaisuajankohta: 1 / 2019

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Ilmastonmuutos on tosiasia. Ihmiskunta on kuitenkin tehnyt jo paljon haittojen vähentämiseksi.

Korkeasaaren entinen johtaja Seppo Turunen pohtii kirjassaan, millainen tulevaisuus ihmiskunnalla ja luonnolla on, ja tulee siihen lopputulokseen, että tulevaisuutemme on ainakin kohtuullinen.

Ihminen itse voi paremmin kuin koskaan aiemmin. Väestön määrä lähestyy tasapainoa, ja olemme matkalla uusiutuvan energian maailmaan. Metsien pinta-ala on jälleen alkanut kasvaa, maatalouden ympäristöhaittoja on vähennetty, ja luonto on palaamassa asutuksen keskelle. Kaupungistuminen on muuttuvan planeetan keskeinen myönteinen muutos ihmisten ja luonnon kannalta. Sen ansiosta jäljellä olevalla luonnolla on elintilaa. Luonto ihmisen aikakaudella sisältää viisaita pohdintoja luonnon ja ihmisen vivahteikkaasta suhteesta.

Artikkeleita ei löytynyt.
Turunen , Seppo

Seppo Turunen on Korkea­saaren eläintarhan entinen johtaja, professori ja Helsingin yliopiston eläinfysiologian dosentti, jonka aiempia kirjoja ovat Paviaaneja, punaviiniä ja puutarhanhoitoa (Tieto-Finlandia-ehdokas, Tammi 2007), Lemmikkielämää (Gaudeamus 2011) ja lukion oppikirja Biologia: Ihminen (WSOY 1995–2014). Kirja pohjautuu usean vuosikymmenen kasvi- ja eläinharrastukseen, jonka yksi kohde on puiden, pensaiden, perennojen ja erilaisten eläinten puutarha läntisellä Uudellamaalla.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Luonto ihmisen aikakaudella”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirja on merkittävä perusteos jokaiselle ympäristön tilasta kiinnostuneelle.”
Apu, 28.2.2019

”Suomen luonto voi paremmin kuin 60-luvulla, jolloin vessavedet vedettin järviin ja moni eläin oli metsästetty sukupuuttoon. Luonto optimisti Turunen kirjoittaa siitä, miten ihmisen toiminta on vaikuttanut maapallon elonkehään. Haasteita riittää, mutta myös ratkaisuja.”
Aarre, 3/2019

”Ilmastonmuutoksesta huolimatta luonnosta löytyy myös hyviä uutisia. Korkeasaaren eläintarhan entinen johtaja on kirjoittanut optimistisen tietokirjan luonnon tämän hetkisestä tilasta ja tulevaisuuden näkymistä.”
Keski-Uusimaa, 5.3.2019

Turusen herättelevä kirjoitustyyli miellyttää. Hän ei tuputa valmiiksi betonoituja mielipiteitä vaan jättää lukijalle tilaa muodostaa oma näkemyksensä.”
Tiede, 6.3.2019

”Teos luo synkistelyn sijaan optimismia, ettei kaikki tuleva olekaan pelkkää tragediaa luonnon ja ihmisen kannalta.”
Keski-Uusimaa, 27.2.2019

”Korkeasaaren eläintarhan entinen johtaja Seppo Turunen on kirjoittanut rohkaisevan teoksen Luonto ihmisen aikakaudella. Kirja käsittelee positiivisesti ihmisen ja luonnon suhdetta. Tuo suhde ei olekaan pelkkä tragedia. Aikuisen ihmisen kirja kypsille lukijoille. Se on jo poikkeuksellista. Turunen ei saarnaa. Hän selittää ja pistää lukijan pohtimaan. Arvio: 4/4.”
Kauppalehti, 23.1.2019

”Kirja käsittelee ympäristökriisin syitä ja seurauksia globaalitasolta aina yksittäisen ihmisen arkeen. Kirjan pääteemana on ihmisen vaikutus luonnon monimuotoisuuteen. Elonkirjon kautta Turunen pohtii niin luonnonvarojen käyttöä, ilmastonmuutosta, kulutusta kuin kaupungistumistakin.”
Versus-lehti, 26.8.2019