Ale!

Taru Anttonen & Jukka Vornanen 

Lihansyöjien maa – Miksi suomalaisten ruokavalion on muututtava

norm. 19.90 
Innon hinta: 14.90 

Runsas lihansyönti on tikittävä aikapommi niin suomalaisten terveyden, ympäristön kuin eläintenkin kannalta. Silti suomalaiset syövät lihaa enemmän kuin koskaan. Miksi?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-444-2

Kirjoittaja: Taru Anttonen & Jukka Vornanen 

Julkaisuajankohta: 10 / 2016

Sivumäärä: 270

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä runsas lihansyönti tekeekään meille?

Kasvanut syöpäriski, sydän- ja verisuonisairaudet ja kakkostyypin diabetes. Köyhtyvä luonto, metaanipäästöt, rehevöityvät vesistöt ja ahtaasti elävät tuotantoeläimet. Mitä uusin tutkimus paljastaa rakkaista ruokatottumuksistamme?

Lihansyöjien maassa selvitetään, mitä sanottavaa suomalaisten lihanhimosta on tutkijoilla, kuluttajilla, lihantuottajilla ja päättäjillä.

Vornanen , Jukka
Jukka Vornanen on turkulainen kulttuurihistorian tutkija, joka valmistelee väitöskirjaa kasvissyönnin historiasta. Kuuden lihattoman vuoden jälkeen Vornanen syö nykyään lihaa harvakseltaan. Lue lisää..
Anttonen , Taru
Taru Anttonen on sosiologiaa ja yhteiskuntapolitiikkaa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri, feministi ja ajatuspajatutkija. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Naisasialiitto Unionin pääsihteerinä, ja toimii nykyisin Unionin varapuheenjohtajana. Anttonen haluaa, että lapsille ja nuorille on tarjolla monenlaisia esikuvia, jotta kukin uskaltaisi tavoitella unelmiaan. Hän asuu Helsingissä ja on kotoisin Etelä-Savosta Kerimäeltä. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lihansyöjien maa – Miksi suomalaisten ruokavalion on muututtava”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Tämänkin tietoteoksen soisi kuuluvan yleissivistykseen.” Otto Halmesvaara & Anniina Ljokkoi, Vegaia 10.2.2017

”Kirja tarjoaa tuhdin tietopaketin ohella vaihtoehtoja lihansyönnille perehdyttämällä lukijan sekä kasvisruokailun historiaan että kasvisproteiinilähteisiin, jotka ovat eläinproteiineihin verrattuna terveellisempiä vaihtoehtoja. Mainio ja kiihkoton tietokirja antaa perusteltuja vastauksia, miksi suomalaisen ruokavalion on muututtava” Vihreä Feministi 1/2017

”Ajatus lihansyönnin täydellisestä tai lähes täydellisestä loppumisesta on radikaali, mutta ainakin tällä hetkellä monet merkit ennustavat kasvissyönnin voimakasta kasvua ja normiutumista osaksi tavallisen suomalaisen ruokavaliota. Syitä ja myös mahdollisuuksia tälle valinnalle on yhä enemmän, ja näitä molempia kirjassa tuodaan monipuolisesti esiin.”  Katja Hyvönen, Agricolan kirja-arvostelut, 9.12.2016