Ville-Juhani Sutinen

Liha – Romaani

norm. 14.90 26.90 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523511132

Kirjoittaja: Ville-Juhani Sutinen

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 450

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Ville-Juhani Sutisen runsas ja taiturimainen romaani Liha kuljettaa lukijan läpi 1930-luvun Amerikan suurkaupunkien ja syrjäseutujen New Yorkista aina San Franciscoon.

Elintarviketeollisuuden kansankomissaari Anastas Mikojan saa tehtäväkseen lähteä Yhdysvaltoihin ottamaan mallia siihen, kuinka rakennetaan uusi, iloinen Neuvostoliitto – samaan aikaan, kun maassa on käynnistymässä miljoonien ihmisten vaino.

Matka punaisen Fordin kyydissä tehtaista teurastamoihin mantereen halki on myös Mikojanin matka omaan itseensä ja elämänsä suuriin rakkauksiin. Mikojan oli yksi niistä harvoista poliitikoista, jotka kulkivat vuosikymmenestä toiseen Stalinin rinnalla ja selvisivät hengissä. Mikä oli kuuliaisuuden todellinen hinta?

Virraten etenevä romaani loihtii lukijan silmien eteen Amerikan ihmeellisen tuotantokoneiston ja kuvaa pysäyttävästi Neuvostoliiton järjestelmän julmuuksia. Ja tavalla tai toisella kaiken takana on liha.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Tätä odotan: Elintarvike­teollisuuden kansankomissaari Anastas Mikojan sai 1930-luvulla tehtäväkseen lähteä Yhdysvaltoihin ottamaan mallia, miten reaalisosialismin apeaan kotimaahan voitaisiin luoda yltäkylläisyyttä ja iloa luova tuotantokoneisto. Kuten esimerkiksi neuvostoliittolainen nakki. Ilmeisesti on niin, että Ville-Juhani Sutisen ei tarvitse keksiä ihmeempiä romaanissaan Liha, koska Stalinin aika syöttää lapaan todellisuuden kummallisuutta. Vaan selviääkö se, miksi Mikojan sai pitää henkikultansa, vaikka isä aurinkoinen likvidoi liki kaikki muut kellokkaat viereltä?”
Helsingin Sanomat, 28.12.2019

Sutisen romaanissa yli kahdeksan­kymppinen, unohdettu ja raihnainen Mikojan istuu yksin ränsistyneellä datsallaan, huonot housussa, odottamassa kuolemaa. Hänen ajatuksensa karkailevat ennen muuta Amerikan-matkaan, jossa mukana oli myös vaimo – mutta etenkin ”Soso” eli Stalin, joka oli aina läsnä kaikkialla, Lihan päähenkilön tapauksessa pelonsekaisena rakkautena.”
Helsingin Sanomat, 21.3.2020

Sutisen Mikojan on erittäin älykäs ja analyyttinen romaanihahmo: pitkin matkaa hän tekee teräviä havaintoja kotimaansa ja amerikkalaisen elämäntavan eroista ja yhtäläisyyksistä.”
Turun Sanomat, 29.5.2020 (tilaajille)

”Koskettavinta proosaa Sutinen kirjoittaa, kun hän kuvaa unenomaisesti pienen Mikojanin lapsuutta maaseudulla – kuin lukisi Mark Chagallin maalauksia.”
Karjalainen, 20.3.2020

Ville-Juhani Sutisen Liha – Romaani on yksi parhaimmista suomalaisista romaaneista, joita olen lukenut tänä vuonna. Tätä voidaan ehdottomasti kutsua mestariteokseksi!”
Spektaakkeliyhteiskunta, 20.6.2020

”Ei Sutisen Liha ole yksinomaan lähihistoriasta kiinnostuneille, romaanin kieli ja humanismia tutkiva ote vetoaa myös kaunokirjallisena teoksena. Vahva suositus.”
Juhasiro.fi, 27.5.2020

Sutinen, Ville-Juhani

Ville-Juhani Sutinen (s. 1980) on Jyväskylässä asuva kirjailija ja kääntäjä. Häneltä on ilmestynyt niin runoutta, tietokirjoja kuin romaanejakin. Tuoreimpia Sutisen tietokirjoja ovat Propagandan historia (Into 2018, Silja Pitkäsen kanssa), Kääpiöistä kolosseihin (Into 2019) ja tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksikin yltänyt Luiden tie (Like 2019, Ville Ropposen kanssa). Sutinen on myös suomentanut klassikkokirjallisuutta F. Scott Fitzgeraldista Virginia Woolfiin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Liha – Romaani”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *