Ale!

Jevgeni Vodolazkin

Lentäjä

norm. 32.00 
Innon hinta: 10.00 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-940-9

Kirjoittaja: Jevgeni Vodolazkin

Julkaisuajankohta: 8 / 2018

Sivumäärä: 376

Suomentaja: Elina Kahla

Alkuperäinen nimi: Авиатор

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Innokenti Platonov herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Lääkärin kehotuksesta hän alkaa kirjoittaa ylös mieleensä palaavia asioita: onnelliset lapsuudenkesät ja lentäjäleikit serkun kanssa – mutta myös päivän, jolloin isä ei palaakaan kotiin. Parikymppisenä Innokenti rakastuu naapurin Anastasiaan mutta joutuu murhasta ja valtionpetoksesta syytettynä Solovkin vankileirille. Muistot luovat kaleidoskooppimaisen kuvan 1900-luvun alun Venäjästä ja nuoren miehen elämästä mutta jättävät auki kysymyksen: miten Innokenti on päätynyt sairaalaan, jossa lääkkeet on päivätty vuodelle 1999?

Palkitun ja kansainvälisesti menestyneen Jevgeni Vodolazkin uutuusromaani on koskettava kertomus muistista, syyllisyydestä ja rakkaudesta, joka kestää läpi ajan, kaaoksen ja jopa kuoleman. Lentäjä on kunnianosoitus Fjodor Dostojevskin Rikokselle ja rangaistukselle ja Mihail Bulgakovin Valkokaartille ja vakiinnuttaa Vodolazkinin aseman venäläisen kirjallisuuden nousevana tähtenä. Russian Booker Prize- ja Big Book Award -palkintoehdokkaanakin olleen teoksen käännösoikeudet on myyty 13 maahan.

Artikkeleita ei löytynyt.
Vodolazkin , Jevgeni

Pietarissa asuva Jevgeni Vodolazkin (s. 1964) on keskiaikaisen historian ja kirjallisuuden tutkija, joka aloitti kirjailijanuransa 48-vuotiaana. Hän syntyi Kiovassa vuonna 1964 ja on työskennellyt Puškin Housessa vuodesta 1990. Hän on kirjoittanut lukuisia tieteellisiä julkaisuja ja artikkeleita ja toiminut Toepfer- ja Alexander von Humboldt -säätiöiden stipendiaattina Saksassa.  Hänen edellinen romaaninsa Arsenin neljä elämää voitti Venäjän merkittävimmän kirjallisuuspalkinnon Big Book Awardin ja Jasnaja Poljana -palkinnon vuonna 2013 ja oli lisäksi National Bestseller Prize-, Russian Booker Prize- ja New Literature Award -ehdokas. Se on käännetty 30 kielelle.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lentäjä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *