Ale!

Michael Jones

Leningrad – Piirityksen vuodet

14.90 26.90 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523512566

Kirjoittaja: Michael Jones

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 350

Suomentaja: Arto Konttinen

Alkuperäinen nimi: Leningrad – State of Siege

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Vuonna 1941 Hitler sulki viimeisen Leningradiin johtavan tien. Alkoi yksi historian karmeimmista piirityksistä, jonka aikana saksalaiset pyrkivät laskelmoidusti näännyttämään Leningradin siviiliväestön nälkään.Talven lähestyessä ja ruokavarastojen huvetessa kaupungin asukkaat tunsivatkin tämän todellisuuden nahoissaan. 

Jonesin liikuttava teos on ihmisyyttä korostava kertomus Leningradin piirityksestä. Ääneen pääsevät kaupungin asukkaat, jotka kertovat suuresta kärsimyksestä mutta myös humaaniuden ja keskinäisen avunannon voimasta. Fyysisesti heikentyneinäkin ihmiset löysivät itsestään kipinän auttaa muita ja luoda toivoa. Tämän symboliksi on noussut Šostakovitšin 7. sinfonia ja konsertti, joka valoi leningradilaisiin uskomatonta taistelutahtoa. 

Lähteinään Jones käyttää piirityksen kokeneiden päiväkirjoja ja silminnäkijöiden lausuntoja. Hän ei kaihda puhumasta pitkään vaietuista tosiasioista, kuten ryöstelystä ja kannibalismista. Hätkähdyttävintä on silti kaupungin hallintoviranomaisten välinpitämättömyys, joka kylvi sisäistä tuhoa ja josta leningradilaiset maksoivat kovan hinnan. Myös Stalin piti tarkkaan huolta siitä, ettei tieto kaupungin kauhuista levinnyt sen rajojen ulkopuolelle. 

Piirityksen päättyessä vuonna 1944 lähes miljoona ihmistä oli menettänyt henkensä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Aiheesta on kirjoitettu hyllymetreittäin – tutkimusta, proosaa, muistelmia – mutta Jonesin Leningrad – piirityksen vuodet -teoksella (2008) on kiistattomat meriittinsä. Suomennokseen löytyy vankkoja syitä..”
Helsingin Sanomat, 20.12.2020

Michael Jones osoittaa natsien kolkon aikeen ajaa Leningrad nälkäkuolemaan, neuvostopomojen ylenkatseen nääntyviä kaupunkilaisia kohtaan – ja lopulta: tavallisten ihmisten hiljaisen sankaruuden hädän hetkellä.”
Helsingin Sanomat, 19.5.2020

”Prosessoimmalla tällaisten kansainvälisten näkökulman omaavien teosten kautta omaa historiaamme pystymme itsekin korjaamaan tarkastelukulmaa omissa hyvin tunkkaisissa historiapiireissämme. Siksi Jonesin teos on meillekin tärkeä. Se antaa kättä pidempää yhden lähihistorian traumamme käsittelyyn.”
Kaleva, 27.5.2020

”Piiritys kansan silmin. Historioitsija Michael Jones pureutuu Leningradin kauhun vuosiin haastattelujen, päiväkirjojen ja kuvien kautta. Historioitsija ei unohda hetkeksikään tavallisten kansalaisten sankaruutta ja esimerkiksi kulttuuriharrastuksia pommitusten keskellä.”
Keskisuomalainen & Savon Sanomat 29.2.2020

”Sotahistorioitsija Michael Jones on ulkomaalaisena tutkijana päässyt Leningradin piiritystä koskevassa kirjassaan lähelle pietarilaisten, vielä elävienkin, kokemuksia sota-ajan kauheuksista. Hänen tekstinsä perustuu Leningradin saarron kokeneiden haastatteluihin, päiväkirjoihin ja kirjeisiin, vähemmän arkistoihin tai virallisiin neuvostoliittolaisiin lähteisiin. Jones tuo uutta Leningradin piiritystarinaan jopa kuvituksen kautta.”
Kansan Uutiset, 1.3.2020

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Leningrad – Piirityksen vuodet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *