Ale!

Airas Sinikka, Lahti Pirkko & Taipale Ilkka (toim.) 

Lempeä kuolema

norm. 23.00 
Innon hinta: 5.00 

Eutanasia-keskustelun klassikkoon on koottu tärkeimpiä puheenvuoroja eutanasiasta. Näistä tohtori Irma Kerppola-Sirolan artikkelit isänsä kuolemasta ja sairaaloiden äänettömistä, liikkumattomista potilasriveistä tulivat kuuluisiksi ulkomaillakin.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-287-5

Kirjoittaja: Airas Sinikka, Lahti Pirkko & Taipale Ilkka (toim.) 

Julkaisuajankohta: 01 / 2014

Sivumäärä: 186

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

”Nyt uusintapainoksena julkaistava kirja oli 1970-luvulla radikaali kannannotto kysymyksiin eutanasiasta – – Sitä se on edelleenkin. – – Blomquist käy läpi yleisimmät eutanasiaa vastustavat ja puoltavat argumentit mielenkiintoisella ja edelleen tuoreella tavalla.”
– Juha Hänninen, Suomen Lääkärilehti 22/2014

 

”Kun sairas lähestyy kuolemaa, myös silloin lääkärillä on pyhiä velvollisuuksia. Nämä liittyvät ns. eutanasiaoppiin, oppiin kuoleman lievittämisestä, joka on lääkintätaidon tarkeimpiä erikoisaloja.” Näin kirjoitti jo vuonna 1847 Helsingin Aleksanterin yliopiston professori Immanuel Ilmoni. Tämä oppi on laiminlyöty nykyisin.

Suomalainen debatti eutanasiasta alkoi, kun ruotsalaisen Clarence Blomquistin klassinen teos ilmestyi 1960-luvun puolivälissä. Nyt tuo kirja julkaistaan kokonaisuudessaan tässä uusintapainoksessa, johon on koottu tärkeimpiä puheenvuoroja eutanasiasta. Näistä tohtori Irma Kerppola-Sirolan artikkelit isänsä kuolemasta ja sairaaloiden äänettömistä, liikkumattomista potilasriveistä tulivat kuuluisiksi ulkomaillakin. ”Mikä sisässämme panee meidät jatkuvasti uhraamaan voimia ihmisen persoonattomalle ruumiille, vaalimaan loputtomasti hänen toukankuortaan, josta itse perhonen näyttää jo poistuneen”, hän kysyi.

Taipale , Ilkka
Ilkka Taipale on lukuisia kirjoja tehnyt psykiatri, rauhanaktivisti ja entinen kansanedustaja. Hän julkaisi Venäjää koskevan muistelmakirjan Venäjä mon amour vuonna 2015 ja Mielisairaalassa – Lääkärin muistelmat vuonna 2017. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon hän sai vuonna 1976 ”pitkäaikaisesta toiminnasta suomenkielisen ajankohtais- ja keskustelukirjallisuuden hyväksi”. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lempeä kuolema”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *