Ale!

Tuure Tammi, Riikka Hohti, Pauliina Rautio, Riitta-Marja Leinonen & Maria Helena Saari 

Lasten ja eläinten suhteet – Monilajista yhteiseloa

14.90 24.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523511279

Kirjoittaja: Tuure Tammi, Riikka Hohti, Pauliina Rautio, Riitta-Marja Leinonen & Maria Helena Saari 

Julkaisuajankohta: 8 / 2020

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Mikä on marsujen mielestä romanttista? Miksi eläinten tappamisesta ei joudu vankilaan? Keneltä ratsastamiseen pitää kysyä lupa? Onko limasieni älykäs?

Lasten ja eläinten suhteet on tarinallinen, kysymys­ten ympärille kietoutuva tietokirja lasten eläinsuhteista. Sen kertomukset kumpuavat viiden tutkijan ja lukuisten suomalaisten lasten ja heille tärkeiden toisten eläinten kohtaamisista. Se kertoo, miksi lapset viihtyvät lemmi­kin seurassa ja miten arkea jaetaan toisenlaisen eläimen kanssa.

Lasten ja eläinten yhteiseloon kuuluvat hoivan ja rak­kauden ohella vallankäyttö ja kuolema. Kirja tuo esiin erilaisia käytännön tilanteita, joiden kautta näitä aiheita voi käsitellä, huomioiden myös niihin sisältyvät tunteet ja toivon näkökulman.

Teos pohjautuu uusimpaan ihmisten ja eläinten suh­teita käsittelevään tutkimukseen, joten se soveltuu myös oppimateriaaliksi.

Kirjan tekstit ja kuvat ovat helposti lähestyttäviä ja sitä voidaan lukea yhdessä lasten kanssa myös kotona. Yhteiselo lemmikkieläimen kanssa ei ole aina helppoa, vaan vaatii usein myös pinnistelyä. Kirjan kantavana aja­tuksena on tutkijoiden huomio siitä, että lapset, joiden arjessa on heille tärkeitä eläimiä, pitävät lajirajat ylittävi­en suhteiden monimutkaisuutta ja vaikeutta kiehtovina ja suhdetta ylläpitävinä tekijöinä. Tämä edellyttää mo­nenlaista tietämistä ja herkkyyttä sille, miten toisenlaisen eläimen kanssa jaetaan arki.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lasten ja eläinten suhteet – Monilajista yhteiseloa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *