Ale!

Marjut Hjelt

Lapsuuden sadut ja seikkailut

29.00  26.00 

Kaunis ja runsaasti kuvitettu tietokirja kertoo elävästi klassisista satukirjoista ja
-hahmoista, satujen kirjoittajista ja keräilijöistä.
Kirjassa seikkailevat rakastetuimmat satuhahmot aina Punahilkasta Muumeihin
ja Jörö-Jukasta Tarzaniin.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-252-3

Kirjoittaja: Marjut Hjelt

Julkaisuajankohta: 04 / 2014

Sivumäärä: 234

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kaunis ja runsaasti kuvitettu tietokirja kertoo elävästi klassisista satuteoksista ja -hahmoista, satujen rakastetuista kirjoittajista ja keräilijöistä. Kirjan sivuilla seikkailevat tunnetut hahmot aina Punahilkasta Muumeihin ja Jörö-Jukasta Tarzaniin. 1500-luvulta alkaen olevan upean kuvituksen myötä lapsuuden aarteet palautuvat takaisin yöpöydällemme.

Lapsuuden saduissa seikkaillaan maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa ja tutustutaan aikuisten sepittämiin liikuttaviin tarinoihin, joilla lapset pyrittiin pitämään Herran nuhteessa.

Teos pohjautuu Kansalliskirjaston Brummeriana-kokoelmaan, jonka Kansalliskirjasto osti 1990-luvun alussa tunnetulta lastenkirjojen kerääjältä, professori Markus Brummer-Korvenkontiolta. Yli 20 000 kirjan Brummeriana on kansainvälisestikin merkittävä kokoelma ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien ja tutkijoiden aarreaitta. Se sisältää monia harvinaisuuksia – kirjoja, joita ei ole missään muualla.

Kirjan loppuun on liitetty Brummerianan harvinaisten kirjojen luettelo, jonka Markus Brummer-Korvenkontio on laatinut.

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Hjelt , Marjut

Marjut Hjelt on kulttuurien tutkimuksen tutkija ja tietokirjailija. Hjeltin (1994 asti Marjut Kivelä) ensimmäinen kirja savolaisesta 1800-luvulla eläneestä velhosta, silmänkääntäjästä ja parantajasta Abel Koposesta kertova Kuikka-Koponen ilmestyi 1980. Hjelt on kirjoittanut keijukaisista, vedenneidoista, peikoista ja tontuista. Sekä suomalaisten kulttuurivaikuttajien elämistä. Hän on myös käsikirjoittanut television lastenohjelmia ja sinfoniaorkesterille sävelletyn musiikkisadun.

Suomen tietokirjailijat ry myönsi Marjut Hjeltille vuonna 2014 Tietopöllö-palkinnon pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä lasten ja nuorten tietokirjailijana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lapsuuden sadut ja seikkailut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *