Ale!

Marjut Hjelt

Lapsuuden sadut ja seikkailut

norm. 29.00 
Innon hinta: 26.00 

Kaunis ja runsaasti kuvitettu tietokirja kertoo elävästi klassisista satukirjoista ja
-hahmoista, satujen kirjoittajista ja keräilijöistä.
Kirjassa seikkailevat rakastetuimmat satuhahmot aina Punahilkasta Muumeihin
ja Jörö-Jukasta Tarzaniin.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-252-3

Kirjoittaja: Marjut Hjelt

Julkaisuajankohta: 04 / 2014

Sivumäärä: 234

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kaunis ja runsaasti kuvitettu tietokirja kertoo elävästi klassisista satuteoksista ja -hahmoista, satujen rakastetuista kirjoittajista ja keräilijöistä. Kirjan sivuilla seikkailevat tunnetut hahmot aina Punahilkasta Muumeihin ja Jörö-Jukasta Tarzaniin. 1500-luvulta alkaen olevan upean kuvituksen myötä lapsuuden aarteet palautuvat takaisin yöpöydällemme.

Lapsuuden saduissa seikkaillaan maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa ja tutustutaan aikuisten sepittämiin liikuttaviin tarinoihin, joilla lapset pyrittiin pitämään Herran nuhteessa.

Teos pohjautuu Kansalliskirjaston Brummeriana-kokoelmaan, jonka Kansalliskirjasto osti 1990-luvun alussa tunnetulta lastenkirjojen kerääjältä, professori Markus Brummer-Korvenkontiolta. Yli 20 000 kirjan Brummeriana on kansainvälisestikin merkittävä kokoelma ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien ja tutkijoiden aarreaitta. Se sisältää monia harvinaisuuksia – kirjoja, joita ei ole missään muualla.

Kirjan loppuun on liitetty Brummerianan harvinaisten kirjojen luettelo, jonka Markus Brummer-Korvenkontio on laatinut.

 

Hjelt , Marjut

Marjut Hjelt on kulttuurien tutkimuksen tutkija ja tietokirjailija. Hjeltin (1994 asti Marjut Kivelä) ensimmäinen kirja savolaisesta 1800-luvulla eläneestä velhosta, silmänkääntäjästä ja parantajasta Abel Koposesta kertova Kuikka-Koponen ilmestyi 1980. Hjelt on kirjoittanut keijukaisista, vedenneidoista, peikoista ja tontuista. Sekä suomalaisten kulttuurivaikuttajien elämistä. Hän on myös käsikirjoittanut television lastenohjelmia ja sinfoniaorkesterille sävelletyn musiikkisadun.

Suomen tietokirjailijat ry myönsi Marjut Hjeltille vuonna 2014 Tietopöllö-palkinnon pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä lasten ja nuorten tietokirjailijana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lapsuuden sadut ja seikkailut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Näin uhkeasti kuvitettua pienimuotoista länsimaisen lastenkirjallisuuden historiaan keskittyvää teosta ei ole Suomessa aiemmin nähty.Päivi Heikkilä-Halttunen, Onnimanni. 2/2015.

“Tämän aineiston esitteleminen suurelle yleisölle on monitahoinen tehtävä. Kokoelma on hyvin kiinnostava monesta  näkökulmasta: taidehistorioitsija, kirjallisuudentutkija, lapsuuden tutkija ja nykypäivän graafikko ammentavat kirjasta aarteita.”  Maria Laukka, Koulutielle 2014.

“Lapsuuden sadut ja seikkailut on yleisesitys, joka pohjaa mutkan kautta, satujen kehityskaaren avulla, kansanperinteeseen. Lumoava alkuperäinen kuvitus, useimmiten jo tekijänoikeuksista vapaa, puhaltaa tomut rakastettujen lasten- ja nuortenkirjojen kansilta.” Eija Komu,  Keskisuomalainen 23.7.2014.