Ale!

Jonathan Glover

Lapsia valitessa – geenit, vammaisuus ja suunnittelu

norm. 15.00 
Innon hinta: 5.00 

Kuinka suhtautua geneettiseen valintaan? Jonathan Gloverin kauniisti
ja selkeästi kirjoitettu kirja on tarkoitettu kaikille, joita
kiinnostaa ihmiskunnan tulevaisuus.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-01-0305-7

Kirjoittaja: Jonathan Glover

Julkaisuajankohta: 09 / 2009

Sivumäärä: 144

Suomentaja: Tytti Heikkilä

Alkuperäinen nimi: Choosing Children: The Ethical Dilemmas of Genetic Intervention

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Genetiikkaan ja lisääntymiseen liittyvä teknologia on jo nyt niin pitkällä, että meillä on mahdollisuus valita minkälaisia lapsia hankimme tai jätämme synnyttämättä. Pitäisikö mahdollisuudesta iloita vai sittenkin pelätä sen seurauksia? Teos pureutuu tämän hetken kaikkein ajankohtaisimpaan eettiseen kysymykseen ja muistuttaa, että saatamme parastaikaa seistä koko ihmiskunnan käännekohdassa. Maailmankuulu moraalifilosofi ja kirjailija Jonathan Glover esittää teoksessaan, kuinka mahdollisuuteen geneettiseen valintaan voi suhtautua ja valinnasta seuraaviin mieltä askarruttaviin kysymyksiin yrittää vastata.

Vuonna 2002 kuuro pariskunta käytti lisääntymiseensä spermaa, jonka oli lahjoittanut heidän perinnöllisesti kuuro ystävänsä. Pariskunta halusi kuuron lapsen, heidän mielestään kuurous ei ole vamma, vaan erilaisuutta. Jonathan Glover aloittaa tällä tapauksella ja tutkii tunteita herättävää ajatusta geneettisestä valinnasta ja etiikasta, kun valinta tehdään muusta kuin lääketieteellisistä syystä, ihmisen jalostamiseksi ”paremmaksi”. Pitäisikö vanhemmilla olla oikeus vammattomien lasten lisäksi määrittää vaikkapa lastensa hiusten tai silmien väri? Miten tuollaiset valinnat vaikuttavat ihmisiin yksilöinä ja koko yhteiskuntaan? Pitäisikö ihmisten geneettistä koostumusta yleisesti ottaenkin parannella? Vai onko ihmisluonnossa jokin keskeinen ydin, johon meidän ei pitäisi sekaantua?

Tämä kauniisti ja selkeästi kirjoitettu kirja on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostavat vanhempien oikeat ja väärät valinnat lastensa suhteen ja kaikille niille, joita kiinnostaa ihmiskunnan tulevaisuus. Glover käsittelee ristiriitaisia kysymyksiä humaanilla ja sympaattisella tavalla.

Artikkeleita ei löytynyt.

Jonathan Glover on etiikan professori ja King’s College Londonin lääkeoikeuden ja etiikan keskuksen johtaja. Hänet tunnetaan erityisesti bioetiikan tutkijana ja filosofina.

Glover on kirjoittanut useita teoksia etiikasta, muiden muassa Causing Death and Saving Lives (1977) sekä pahuutta tutkiva Humanity: A Moral History of the Twentieth Century (1999). Häntä kiinnostavat myös globaaliin etiikkaan ja psykiatrian eettisyyteen liittyvät kysymykset.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lapsia valitessa – geenit, vammaisuus ja suunnittelu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *