Ale!

Sinikka Paavilainen

Kyynelvaunut

norm. 32.00 
Innon hinta: 10.00 

Kyynelvaunut on hurja ja koskettava matka inkerinsuomalaisten kohtaloihin Neuvostoliitossa, Suomessa ja Virossa. Kolme perhettä pakenee sortoa ja sotaa rajan yli. Josif Stalinin varjo yltää kuitenkin kauas.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-291-2

Kirjoittaja: Sinikka Paavilainen

Julkaisuajankohta: 10 / 2014

Sivumäärä: 370

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

”Espoolaiskirjailija teki romaanin inkeriläisiä kuljettaneista kyynelvaunuista”, HS 24.11.2014

Täytyy varoa joka sanaa.
Mustat korpit ovat liikkeellä.
Ilmiantajat eivät nuku koskaan.

Kyynelvaunut on hurja ja koskettava matka inkerinsuomalaisten kohtaloihin Neuvostoliitossa, Suomessa ja Virossa. Kolme perhettä pakenee sortoa ja sotaa rajan yli. Josif Stalinin varjo yltää kuitenkin kauas. Tositapahtumiin perustuva romaani sijoittuu vuosiin 1929–1953. Se on väkevä selviytymiskertomus, joka kuvaa tuhansien inkerinsuomalaisten synkkiä kokemuksia sodasta. Vihdoin on tullut aika, jolloin totuuden voi kertoa.

Kirja antaa kasvot ja äänet pelon vallassa eläneille ihmisille. Inkerinsuomalaiset kokivat kovia: pakkokollektivisoinnin, karkotukset Siperiaan, terrorin, saksalaismiehityksen, työssäolon Suomessa jatkosodan aikana ja sodanjälkeiset kyyditykset takaisin Neuvostoliittoon.

Artikkeleita ei löytynyt.
Paavilainen , Sinikka

Sinikka Paavilainen on kirjailija ja yhteiskuntatieteiden opettaja. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa, Samaa unta: kihlaparin kirjeitä sodan keskellä (Minerva 2007) ja Työtytöt: tytöt isänmaan palveluksessa 1941–1945 (Minerva 2010). Hänen esikoisromaaninsa Kyynelvaunut sai alkunsa uutterasta taustatyöstä. Paavilainen haastatteli Suomeen muuttaneita inkeriläisiä kolmen vuoden ajan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kyynelvaunut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *