Ale!

Olli Tammilehto

Kylmä suihku

norm. 25.00 
Innon hinta: 23.00 

Miksi ihmiskunta jatkaa maapallon lämmittämistä, vaikka ilmastonmuutos johtaa katastrofiin? Miksi taloutta kasvatetaan hinnalla millä hyvänsä? Miksi nykyiset katastrofin torjuntayritykset epäonnistuvat? Kylmä suihku käy läpi ilmastonmuutoksen taustat ja torjuntavaihtoehdot.

ISBN: 978-952-264-158-8

Kirjoittaja: Olli Tammilehto

Julkaisuajankohta: 10 / 2012

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Miksi ihmiskunta jatkaa maapallon lämmittämistä, vaikka ilmastonmuutos johtaa katastrofiin? Miksi taloutta kasvatetaan hinnalla millä hyvänsä? Miksi nykyiset katastrofin torjuntayritykset epäonnistuvat?

Kylmä suihku käy läpi ilmastonmuutoksen taustat ja torjuntavaihtoehdot. Kirjan mukaan näennäisratkaisut – kuten päästökauppa ja “puhtaat” jättivoimalat – vievät vain ojasta allikkoon: ne pönkittävät niitä samoja rakenteita, jotka ovat syypäitä ilmastonmuutokseen. Katastrofi voidaan estää vain nopealla ja laajalla yhteiskunnallisella muutoksella.

Kylmä suihku mediassa:

Ykkösaamu 13.11.2012
Turun Sanomat, Tuomas Tiainen, 14.2.2013

Kylmä suihku virkistää Jari Lyytimäki, Ympäristö 4/2013

“parhaita ympäristökirjoja, mitä olen aikoihin lukenut” – Anita Ellala, Takoja

Toivoa tuhokehityksen keskelle – Olli Tammilehdon uusi kirja nyt saatavilla

Ei ole liioittelua puhua tuhokehityksestä: talouden kasvuun tähtäävät voimat kiihdyttävät toimillaan niin ilmastollisen, ekonomisen kuin aseellisenkin tuhon mahdollisuuksia. Median rakentama kuva saa ihmisen helposti uskomaan, ettei riittävän nopeaa ja tehokasta ratkaisua ongelmien kehitykseen löydy. Onko totuus kuitenkin mahdollisesti toisenlainen?

Tietokirjailija Olli Tammilehto esittelee uutuuskirjassaan Tuhokehitys poikki – Yhteiskunnan olomuodon muutos (Into Kustannus, 2017) esimerkkejä yllättävistä, nopeista ja inspiroivista muutoksista yhteiskunnissa eri puolilla maailmaa. Tarkastelussa on vallankumouksia ja suuria muutoksista, joiden kantavana voimana on ollut ruohojuuritason kansalaistoiminta. Tapaukset kattavat pitkän ajanjakson keskiajan talonpoikaiskapinoista nykyajan kansalaisjärjestötoimintaan kriisialueilla.

Esimerkit tuovat esiin valtamedian valokiilasta syrjässä olevia yhteiskunnan osia. Näihin varjoyhteiskunnan osiin kuuluvat esimerkiksi varjotalous ja varjopolitiikka, jotka jäävät politiikan ja talouden perinteisten määritelmien ulkopuolelle, mutta ovat kuitenkin merkittäviä kokonaisuuksia, joiden voima korostuu kriisi- ja poikkeustilanteissa. Erilaiset kansalaisjärjestöt, toimintaryhmät ja yhteiskunnalliset liikkeet sisältävät valtavat määrät sellaista toimintaa, joka osoittaa vaihtoehtoisen kehityksen jo tapahtuvan ympärillämme. Vaikka muutoksen on oltava nopea, ei toivo ole vielä menetetty.

Olli Tammilehto on vapaa tutkija ja kirjoittaja, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja muun muassa ilmastonmuutoksesta, globalisaatiosta ja nykyisen maailmantilan ja –kehityksen syistä ja seurauksista. Hän on myös luennoinut Helsingin ja Oulun yliopistoissa sekä seminaareissa Suomessa ja ulkomailla.

Olli Tammilehto: Tuhokehitys poikki – Yhteiskunnan olomuodon muutos

Into Kustannus, 2017

ISBN: 9789522647627

Sivumäärä: 240

OVH: 25€

Tuhokehitys poikki

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:

Tatu Matilainen

tatu.matilainen@intokustannus.fi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kylmä suihku”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.