Ale!

Kai Sadinmaa

Kuolleiden kirja

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511026

Kirjoittaja: Kai Sadinmaa

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Tietokirjailija, pappi Kai Sadinmaa vie lukijan matkalle ihmisyyden ytimeen kävelemällä läpi Malmin hautausmaan ja selvittämällä sinne haudattujen ihmisten sytyttävät elämäntarinat. Miksi esimerkiksi Tauno Palon ja Ansa Ikosen elämät päättyivät lopulta niin eri tavoin? Mitä tapahtui Abloy-lukon keksijä Emil Henrikssonin haudalle? Entä kuka muistaa Monsieur Mossen, meikki­maailman ”Rembrandtin” tai Marokon Kauhun?

Yksilöiden tarinoiden kautta Sadinmaa kertoo suurista kysymyksistä: mihin ihminen, etenkin suomalainen, elämässään pyrkii, mikä häntä ajaa eteenpäin? Millainen on unohdettu köyhien lasten hautapaikka, johon tietokirja päätyy? Kuolleiden kirja kertoo myös hautaamisesta: mitä krematorion työntekijä tekee, miten hauta kaivetaan ja millaisia hautauskulttuureja on muualla maailmassa ja historiassa? Entä millaisia ovatkaan hautausmaan puut, pensaat ja kukat?

Kuolleiden kirja ei ole kirja vain yhdestä hautausmaasta. Se kertoo oivaltavasti yhden hautausmaan kautta elämästä aina ja kaikkialla. 

Sadinmaa, Kai

Kai Sadinmaa on Torniossa syntynyt käsikirjoittaja, pappi ja kolumnisti, joka on tullut tunnetuksi radikaaleista aamuhartauksistaan Radio Ylen Ykkösessä. Hän on kirjoittanut palkitun kuunnelman Toisenlainen iltahartaus Radio Ylen Ykköselle (2001) ja käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmän Vuosaaren Vapahtaja (2010).
Sadinmaa vihittiin papiksi 1994 Kuopiossa, ja hän asuu Helsingin Kalliossa vaimon ja kolmen lapsen kanssa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kuolleiden kirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Julkkisten tarinat saavat uusia sävyjä uutuuskirjassa – kohupappi Kai Sadinmaa pohtii, voisiko ihminen oppia kuolemaan paremmin. Kuolleiden kirjaa voi käyttää Malmin hautausmaan retkioppaana, mutta teos on paljon muutakin. Se sisältää yleisesti elämään, kuolemaan ja esimerkiksi hautauskulttuuriin liittyvää tietoa ja pohdintaa. Se on tietokirja, jossa on faktoja jopa puulajeista, mutta mukana on myös fiktiivisyyttä ja kaunokirjallisia piirteitä.”
Yle, 19.8.2019

Kai Sadinmaan viettämät kesät hautausmaalla synnyttivät kirjan.
’Pohdin sitä, auttaisiko kesä hautuumaalla myös minua elämään viisaammin ja iloitsemaan enemmän elämästä ja lopulta kuolemaan hyvin.’”
Helsingin Uutiset, 21.8.2019

“Elämästä kuolemaan. Tietokirjailija, pappi Kai Sadinmaa käveli Malmin, Suomen suurimman hautausmaan, halki ja oppi paljon elämästä, hautaamisesta, rakkaudenkaipuusta ja puista. Kuolleiden kirja on matka ihmisyyden ytimeen.”
Viva, 5.9.2019

Kai Sadinmaa vie lukijansa kiehtovalle ja rönsyilevälle hautausmaakierrokselle. Päähuomion saavat merkkihenkilöt, mutta siinä sivussa myös sotien uhrit, teloitetut ja joukkomurhatutkin. Myös hautausmaan henkilökunta ja välillä omituisesti käyttäytyvät vieraat huomioidaan. Hautaustapoja, rituaaleja, hautakiviä ja muita muistomerkkejä analysoidaan.”
Karjalainen, 28.8.2019

”Kuolleiden kirjaan sisällytetyt aihepiirit on tasapainoisesti ja harkiten valittu. Tuloksena on monipuolinen, sivistävä teos, joka panee pohtimaan kuoleman olemusta.”
Annelin kirjoissa, 25.9.2019

“Somenostot ja tietojen penkominen poikivat kirjan, jossa Sadinmaa sukeltaa Malmin hautausmaan ja sen poveen haudattujen henkilöiden kautta ihmisyyden suuriin kysymyksiin. Elokuussa julkaistavan teoksen nimi on Kuolleiden kirja.”
HS, 13.6.2019

“Kun saavuteen elämän kalkkiviivoille, vain yhdellä asialla on merkitystä” – Pappi Kai Sadinmaa päivysti hautausmaalla ja kokosi ajatuksensa kirjaksi.”
Länsiväylä, 20.8.2019

“Pappi ja kirjailija Kai Sadinmaa kertoo kiehtovia tarinoita hautausmailta.”
Keski-Uusimaa, 4.7.2019