Ale!

Fang Fang

Kun kaupunki suljettiin – Wuhanin kohtalonhetket

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523515147

Kirjoittaja: Fang Fang

Julkaisuajankohta: 2021 / 2

Sivumäärä: 350

Suomentaja: Rauno Sainio

Alkuperäinen nimi: Wuhan fengcheng riji

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Kun Wuhanin kaupunki tammikuussa 2020 suljettiin koronaepidemian hillitsemiseksi, paikallinen kirjailija Fang Fang ryhtyi kirjoittamaan päiväkirjaa sosiaalisessa mediassa. Monelle päiväkirja oli ainoa tiedonlähde, joka tarjosi sensuroimatonta tietoa kaupunkilaisten arkielämän äkillisestä ja dramaattisesta muutoksesta, kun kaupunki eristettiin ja ruumisautojen jonoista tuli jokapäiväinen näky.

Omia ajatuksiaan ja läheistensä kokemuksia jakamalla Fang Fang antoi samalla äänen miljoonien karanteeniin joutuneiden wuhanilaisten peloille, turhaumille, suuttumukselle – ja toivolle.

Kaunistelemattomat kuvaukset Wuhanin kohtalokkaasta todellisuudesta ja vaatimukset syyllisten saattamisesta vastuuseen eivät olleet kaikkien mieleen. Fang Fang joutui mustamaalauskoneiston maalitauluksi ja sai jopa tappouhkauksia. Arvostelu voimistui entisestään, kun päiväkirja koottiin kirjaksi. Kirjailija tuomittiin rahanahneeksi petturiksi, joka halusi pilata Kiinan maineen.

Koskettava päiväkirja alkaa kaupungin sulkemisen ensi hetkistä ja loppuu viranomaisten julkistaessa päivämäärän karanteenin päättymiselle. Päiväkirja keräsi lyhyessä ajassa miljoonia lukijoita. Kirjan oikeudet on myyty jo lähes 20 maahan.

”Tärkeä ja arvokas kirja.” – New York Times

”Merkittävä dokumentti kaikista arkisista, traagisista ja järjettömistä asioista Wuhanin 76 päivää kestäneen eristyksen ajalta.” – NPR

”Tähän kirjaan viitataan tulevaisuudessa, kun ihmiset haluavat tietää, mitä monet kiinalaiset ajattelivat pandemiasta.”
– Ian Johnson, kirjailija

Fang Fang (oikealta nimeltään Wang Fang, s. 1955) on kiinalainen kirjailija, joka on asunut käytännössä koko elämänsä Wuhanissa. Hänen laaja kirjallinen tuotantonsa käsittää muun muassa proosaa, runoutta ja esseitä. Hänelle on myönnetty lukuisia palkintoja, kuten arvostettu Lu Xun -kirjallisuuspalkinto vuonna 2010.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kun kaupunki suljettiin – Wuhanin kohtalonhetket”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *