Ale!

Eveliina Talvitie

Kovakuorinen

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 23.90 
E-kirja (EPUB) norm. 18.90 
ISBN: 9789523511125

Kirjoittaja: Eveliina Talvitie

Julkaisuajankohta: 6 / 2019

Sivumäärä: 240

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tämä:

Eeva juoksee aamuyöllä talvipakkasessa vain ohut yö­paita yllään, paljain jaloin. Pakenee nykyhetkeä ja menneisyyttä. Varastamisen pakkoa. Tyhjyyden pelkoa. Sadistisia satuttajia ja muita epäkelpoja tapauksia. Maailmaa, jossa itsestään hurmioitunut mies saa mellastaa mielin määrin ja talloa vähäisempiä. 

Eeva voisi jäädä lumeen makaamaan mutta ei jää. Kun peli käy kovaksi, tarvitaan törkeitä tekoja, joiden jäljiltä oikea ja väärä eivät enää asetu entisille paikoilleen. ­Uskollisuuden ja petollisuuden rajat hämärtyvät. Tavallisesta tulee pitkästyttävää ja mieli saa uudenlaisen vapauden. 

Kovakuorinen on tarina tyttöjen välisestä ystävyydestä, joka kantaa aikuisuuteen saakka. Pikkukaupungin jo nostalgiseen kerrostalolähiöön ja pääkaupunkiin sijoittuva tarina pujottelee 1970-luvulta 2000-luvulle. Kova­kuorinen on myös tarina siitä, kun saalistajasta tulee saalis. Se leikittelee mieheydellä, naiseudella ja todellisuudella. Kipeästä tulee hauskaa ja hauskasta kipeää. 

Talvitie , Eveliina

Eveliina Talvitie (s. 1970 Pori) on Tallinnassa asuva kirjailija ja toimittaja. Kovakuorinen on Talvitien esikoisromaani. Tietokirjailijana hän teki läpimurron Keitäs tyttö kahvia -teoksella. Muita Talvitien teoksia ovat Hieno vai huono, Miten helvetissä minusta tuli feministi ja yhdessä Maryan Abdulkarimin kanssa työstetty keskustelukirja Noin 10 myyttiä feminismistä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kovakuorinen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirjan parhaita avuja ovat – sopivan hitaasti avautuvan murhamysteerin ohella – tehokas, hauska ja ilmaisuvoimainen kieli sekä tutulta kalskahtava, nostalginen ajankuvaus 1970-luvulta 2010-luvulle. Repliikit kaikuvat aidoilta puhujiensa suussa. Ihan karikatyyrin reunalla liikkuu romaanin kolmas päähenkilö, salaperäinen Mies: ylistetty teatteritaiteilija, joka näkee naisissa vain välinearvoa oman egonsa buustamiseen. Hilpeä kuvaus tuo mieleen M/S Romanticin Gusun.”
Me Naiset

“Toivottavasti on tulossa jatkoa. Tällä kirjoittajalla on sanottavaa.”
Kieltenopen kotiblogi, 17.6.2019

“Suruvoittoinen romaanikerronta tiivistyy loppua kohti kuin jääpuikko. Rumat kohtalot vangitsevat huomion hengästyttävästi.”
Satakunnan Kansa, 15.6.2019

Kovakuorinen on siitä mainio romaani, että sen voi lukea joko viihdyttävänä tarinana tai syvempänä feministisenä kertomuksena, jota voi kuoria sipulin tavoin. Teoksen ulkoasu ohjaa ensin mainittuun lukutapaan, mutta itse nautin Kovakuorisessa eniten sen kerrostumista ja niiden kaivelusta. Talvitien romaani ei paljasta kaikkea, vaan uskaltaa luottaa lukijan hoksottimiin. Ehdotonta kesälukemista rannoille ja riippumattoon.”
Reader, why did I marry him? -kirjablogi, 13.6.2019

“Itseäni kosketti erityisesti nostalgiataso, sillä olen Eevan ja Miran kanssa selvästikin samaa sukupolvea. Vaikka en elänyt lapsuuttani kaupunkilähiössä, jaan silti monet heidän lapsuudenkokemuksensa. Romaanin ääniraita soi päässäni automaattisesti. Talvitie osaa poimia ajan virrasta yksityiskohtia, jotka vaikuttavat viattomilta mutta jotka tempaavat aikalaisen varoittamatta mukaansa ajan syövereihin.”
Kirsin kirjanurkka -kirjablogi, 4.6.2019

Kovakuorinen ei ole yksioikoinen romaani. Nimensä mukaisesti se antaa vastusta eikä lupaa yksiselitteisiä vastauksia. Se on kirja naisesta, naisista, miehistä, ihmisistä. Siinä on feministinen perusvire, mutta se on ennen muuta naisen kasvutarina. Kovakuorinen sopii kenen tahansa ihmisyydestä, ystävyydestä ja ihmisen kasvusta kiinnostuneen luettavaksi.”
Tiina Airaksinen (Linkedin), 16.6.2019