Ale!

Miia Jauni & Markus Seppälä 

Kotipihan valtaajat – Opas haitallisten vieraslajien torjuntaan

norm. 29.00 
Innon hinta: 10.00 

Kotipihan Valtaajat on suomalainen opas kotipihojen ja puutarhojen haitallisista vieraslajeista. Haitalliset vieraslajit häiritsevät pahimmillaan tuntuvasti ympäristöä ja uhkaavat luonnon monimuotoisuutta.

Käytännöllinen opas esittelee tuoreen tutkimustiedon valossa vinkkejä vieraslajien torjumiseen kotioloissa. Kirja keskittyy kasvilajeihin, mutta esittelee myös yleisimpiä kotipihan tuhoeläinlajeja.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-751-1

Kirjoittaja: Miia Jauni & Markus Seppälä 

Julkaisuajankohta: maaliskuu / 2017

Sivumäärä: 290

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kotipihan valtaajat on ensimmäinen kattava kotimainen tietokirja kotipihojen ja puutarhojen haitallisista vieraslajeista. Kirjan kuvien avulla tunnistat luonnolle, kukkarolle ja terveydelle haitalliset lajit. Opas antaa viimeisimpään tutkimustietoon pohjaavat vinkit, miten haitallisista vieraslajeista voi päästä eroon ja estää niiden leviäminen luontoon.

Helppolukuinen ja käytännön torjuntatoimiin keskittyvä opas on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kirja keskittyy kasvilajeihin, mutta esittelee myös kotipihojen yleisimmät tuhoeläinlajit. Suurin osa vieraslajeista on harmittomia vieraita, mutta osa menestyksekkäistä lajeista haittaa tuntuvasti ympäristöä ja alkuperäistä lajistoa.

Maailmanlaajuisesti haitalliset vieraslajit ovat toiseksi merkittävin uhka luonnon monimuotoisuudelle. Ne voivat myös aiheuttaa taloudellista vahinkoa puutarhanhoidolle ja maa- ja metsätaloudelle, murentaa virkistysalueiden viihtyisyyttä ja vaarantaa terveyden lisätessään allergioita. Suomessa on satoja haitallisia vieraslajeja. Erityisen haitallisia ovat kurtturuusu, jättiputket ja espanjansiruetana.

Markus Seppälä on helsinkiläinen haitallisiin vieraskasvilajeihin erikoistunut biologi, jolla on vuosien kokemus vieraslajeihin liittyvästä neuvonnasta ja koulutuksesta ja ruohonjuuritason torjuntatoimien suunnittelusta ja koordinoinnista. Seppälä on Suomen luonnonsuojeluliiton edustaja kansallisessa vieraslajiasiain neuvottelukunnassa.

Miia Jauni on maatalous- ja metsätieteiden tohtori, joka on useiden vuosien ajan tutkinut haitallisia vieraskasveja ja selvittänyt niiden menestymiseen vaikuttavia tekijöitä. Hän on puuhannut haitallisten vieraslajien parissa niin luonnonsuojelujärjestössä, lainsäädännön valmistelussa kuin kotipihallakin.

Miia Jauni on maatalous- ja metsätieteiden tohtori, joka on useiden vuosien ajan tutkinut haitallisia vieraskasveja ja selvittänyt niiden menestymiseen vaikuttavia tekijöitä. Hän on puuhannut haitallisten vieraslajien parissa niin luonnonsuojelujärjestössä, lainsäädännön valmistelussa kuin kotipihallakin. Hän on toinen teoksen Kotipihan valtaajat – Opas haitallisten vieraslajien torjuntaan kirjoittajista. Lue lisää..
Markus Seppälä on helsinkiläinen haitallisiin vieraskasvilajeihin erikoistunut biologi, jolla on vuosien kokemus vieraslajeihin liittyvästä neuvonnasta ja koulutuksesta ja ruohonjuuritason torjuntatoimien suunnittelusta ja koordinoinnista. Seppälä on Suomen luonnonsuojeluliiton edustaja kansallisessa vieraslajiasiain neuvottelukunnassa. Hän on toinen teoksen Kotipihan valtaajat - Opas haitallisten vieraslajien torjuntaan kirjoittajista. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kotipihan valtaajat – Opas haitallisten vieraslajien torjuntaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirja on selkeä ja helppolkuinen. Alkuosan yleisen osuuden jälkeen on omat osionsa kasveille ja eläimille. Kunkin kasvin/eläimen kohdalla kerrotaan tuntomerkit, elinympäristö, miten leviää, alkuperä ja levinneisyys Suomessa, haitat, miten toimia ja mihin voi sekoittaa. Lyhyesti ja ytimekkäästi.” Rikkaruohoelämää-blogi 25.4.2017

”Kirjan alkupuoli kertoo kaiken tarpeellisen vieraslajien mahdollisista haitoista, ennaltaehkäisystä ja torjunnasta. Oppaan loppupuoli on omistettu lajien esittelylle. Tutkimustieto on paketoitu esimerkkien kanssa helposti lähestyttävään muotoon. Käy selväksi, että kyse on paljon muustakin kuin rikkaruohoista.”
Nuorten Luonto 15.6.2017

”Kirja on perusteellinen,  ja kertoo ensin vieraslajien käsitteistä, haitoista, leviämisestä, tunnistamisesta ja torjumisesta. Kaikki ajantasaiset lait, määräykset ja ohjeet sekä sopimukset ovat myös esittelyssä. Lajikohtaiset esittelyt ovat huolelliset ja havainnolliset. Esiteltyä tulevat tuntomerkit, elinympäristö, leviäminen ja levinneisyys sekä haitat. Toirjuntatoimenpiteet on räätälöity kullekin lajille erikseen, ja ohjeista kuultavat ennakoinnin ja kokemuksen äänet. ” Puutarha & Kauppa 9/2017