Ale!

Salla Nazarenko & työryhmä

Korruptio Suomessa

norm. 29.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510524

Kirjoittaja: Salla Nazarenko & työryhmä

Julkaisuajankohta: 2 / 2019

Sivumäärä: 260

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Suomi on onneksi yksi maailman vähiten lahjottavissa olevista maista. Suomalaisten ei tarvitse maksaa lahjuksia lääkäreille, poliiseille tai opettajille.

Sen sijaan korruptio ilmenee maassamme eri tavalla: pyöröovi-ilmiö, kaksoisroolit päätöksenteossa, poliittiset virkanimitykset, julkisten hankintojen läpinäkymättömyys ja hyvä veli -verkostot. Esiin ovat tulleet esimerkiksi vaalirahaskandaali, Helsingin opetusviraston kavallus- ja petosrikokset, keisari Aarnio ja Vantaan kaupunginjohtajan rikostuomio.

Mitkä ovat suomalaisen korruption erityispiirteet? Onko Suomen maine vähän turmeltuneena maana itse asiassa estänyt tehokkaan korruptionvastaisen työn maassamme?

Teoksen on kirjoittanut toimittaja Salla Nazarenkon johtama journalistien ja asiantuntijoiden työryhmä.  Erkki Laukkanen on eläkkeellä oleva kauppatieteiden tohtori, koulutuksen ja työelämän tutkija. Viimeisten 10 vuoden aikana hän on kirjoittanut paljon myös harmaan talouden ja korruption esiintymismuodoista Suomessa.
Jarno Liski on toimittaja ja tietokirjailija, joka on palkittu muun muassa talousrikoksia ja politiikkaa käsittelevistä jutuistaan.
Venla Mäntysalo on hallintotieteiden tohtori ja erityisasiantuntija. Hän on tehnyt korruptiotutkimusta Suomessa ja osallistunut korruptionvastaiseen toimintaan yhteiskunnan eri sektoreilla.
Salla Nazarenko on toimittaja ja tietokirjailija, jota kiinnostavat yhteiskunnallisen avoimuuden kysymykset Suomessa ja kansainvälisesti.
Tommi Niinimäki on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut useissa asiantuntijatehtävissä korruption torjuntaan liittyen sekä tehnyt korruptioon, rahanpesuun ja hallinnon avoimuuteen liittyvää tutkimusta Suomessa, Keniassa ja Ugandassa.
Janne Saarikivi on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori, kolumnisti ja tietokirjailija.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Korruptio Suomessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Suomalaiset ajattelevat, että olemme korruptoitumaton maa, mutta todellisuudessa korruption käsite kaipaa uudistusta.”
Maaseudun Tulevaisuus, 20.4.2019

”Kirjan teesi on, että Suomessa on paljon hyvä veli-verkostoihin, pyöröovi-ilmiöön, virka-aseman väärinkäyttöön ja lobbaukseen liittyvää rakenteellista korruptiota. Tässä kohdin kirjoittajat ovat epäilemättä oikeassa ja esittävät heti kirjan alussa kymmenen kohdan suositusluettelon väärinkäytösepäilyistä ilmoittavien paremmasta suojelusta lobbarirekisterin perustamiseen ja omistuksen avoimuuden lisäämiseen ulottuvia toimenpiteitä, jotka kaikki ovat kannatettavia.”
Tuomioja.org, 20.4.2019

”Kirjassa pohditaan ansiokkaasti lahjontaa elinkeinoelämässä ja vaikutusvallan väärinkäyttöä. Parasta ovat osuudet, joissa pyritään kuvaamaan korruptiota konkreettisesti, esimerkiksi kuvitteellisella hankintailmoituksella, jossa asetetaan ehtoja, jotka vain yksi yritys maassa voi täyttää. Ansiokasta pohdintaa kirjassa on myös vaikutusvallan väärinkäytöstä Suomessa, elinkeinoelämässä tapahtuvasta lahjonnasta ja avoimuuden suhteen murheenkryyneiksi todetuista kunnallisista osakeyhtiöistä.”
Talouselämä, 31.3.2019

”Kirja suomalaisesta korruptiosta avaa ilmiön monia muotoja.”
Kansan Uutiset, 12.3.2019