Ale!

Laura Gustafsson

Korpisoturi

(1 tuotearvio)

5.00 9.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 5.00 
Pokkari norm. 15.00 
Innon hinta: 9.90 
E-kirja (EPUB) norm. 16.90 
Innon hinta: 9.90 
ISBN: 978-952-264-643-9

Kirjoittaja: Laura Gustafsson

Julkaisuajankohta: 10 / 2016

Sivumäärä: 264

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Ahma muuttaa itärajalle omavaraiseksi erakoksi. Hän varautuu maailmanloppuun, mutta se tapahtuu nopeammin kuin hän osaa odottaa tai toivoa. Yhteiskunnan romahdus katkaisee yhteydet, ja viestintä palautuu kahden ihmisen väliseksi. Valta on niillä, jotka sen ottavat. Toisin kuin useimmat, Ahma on varustautunut: hän aikoo seistä omalla maallaan, ase kädessä, ja turvautua varmuusvarastoonsa.

Vaikka Ahma on itsenäinen, säälimätön ja omavarainen, hän ajautuu pienen lauman jäseneksi. Toiset ihmiset ovat Ahmalle helvetti, mutta onko yksinäisyys vieläkin viheliäisempää?

Laura Gustafssonin kolmas romaani katsoo ihmistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan. Se on tutkielma selviytymisstrategioista, yhteisöstä ja siitä, miten ihminen on lyhyessä ajassa menettänyt kosketuksen maahan, kaiken perustaan.

Korpisoturi katsoo suomalaisen yhteiskunnan nykytilaa, ja kysyy, mitä suomalaisuus oikeastaan on.

“Laura Gustafssonin Korpisoturi iski aivot kiihkeään ajatuslaukkaan! Loistava ja tärkeä kirja, vuoden lukuelämys!”

 – Seppo Puttonen/ YLE, 22.8.2016

“Suomalaisen kirjallisuuden uusiin omaäänisiin kertojiin kuuluva Laura Gustafsson on kuin virallinen salaisuus. Ne tietävät, jotka tietävät. Tietäjäjoukon soisi kasvavan, sillä toista Gustafssonin kaltaista ei ole. “

– Markus Ånäs, Suomen kuvalehti, 11.10.2016

Gustafsson, Laura

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkiläinen kirjailija ja näytelmäkirjailija.

Teatterikorkeakoulusta valmistuneen Gustafssonin hahmot ovat suorasanaisia, jopa karikatyyrimäisiä. Hän hyödyntää henkilögalleriassaan mytologioita ja pikku-uutisia. Leikittelevällä kerronnalla hän käsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten toiseutta, väkivaltaa ja ihmisyyttä. Teosten paikoin synkeää maailmaa keventävät huumori ja Gustafssonin omintakeinen mielikuvitus.

Esikoisteos Huorasatu (2011) nousi Finlandia-ehdokkaaksi. Se on kertomus naisiin kohdistuvasta väkivallasta läpi historian, julkaistu Saksassa ja Ranskassa ja kääntyy parhaillaan turkiksi. Toinen romaani Anomalia (2013) käsittelee kieltä, pahuutta ja susilapsia ja herätti heti ilmestyessään huomiota Ranskassa.

Gustafssonin kolmas romaani Korpisoturi ilmestyi syksyllä 2016. Se katsoo ihmistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan.

Gustafsson työskentelee romaanien kirjoittamisen ohessa yhdessä taiteilija Terike Haap­ojan kanssa. He ovat luoneet Toisten ­historia -projektin, joka tarkastelee maailmanhistoriaa eläinten näkökulmasta. Yleisölle on esitetty Naudan historian museo -näyttely (2013) ja Oikeusjuttu-luentoesitys (2014). Syksyllä 2016 valmistui Museum of Nonhumanity – Epäihmisyyden museo Helsingin Suvilahteen.

Gustafsson kirjoittaa säännöllisesti myös omaa blogia, jossa hän kommentoi ja pohtii ajankohtaisia aiheita sekä henkilökohtaista elämäänsä.

Laura Gustafssonin nettisivut

 

1 arvio tuotteelle Korpisoturi

  1. Katri Karasma

    Taitava ja koskettava nykyhetken robinsonadi ja maailmanlopun kuvaus. Kirjan jaksaa lukea rivi riviltä joka sivulla. Asiantuntemus ilahduttaa. Kuinka voi naiskirjailija kirjoittaa niin tietävästi aseista, hämmästyttää. Kirjassa on Havukka-ahon ajattelijan tapaista filosofointia. Tosin päähenkilö Ahma ei jättäydy täysin yksinäiseksi kuten Konsta Pylkkänen. Kirjassa on kiinnostavia ihmissuhteita. Siellä syntyy lapsi ja
    lopussa jää vielä auki, syntyykö toinen. Ahman kirjahylly on kiinnostava.
    “Elämä on oikeastaan vahinko tai onnekas sattuma. Jos sen siten haluaa ajatella, onnekkaana.”

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Tulenkantaja-ehdokas, kirjailija Laura Gustafsson uskoo, että kuolemanvakava asia uppoaa paremmin, kun se tarjoillaan kevyessä muodossa.” Aamulehti 4.3.2017

Korpisoturi ehdolla Tulenkantajat-palkinnon saajaksi: Aamulehti 18.2.2107 ja Helsingin Sanomat 19.2.2017

“Laura Gustafsson on taitava kirjoittaja – väliin ajatusten juoksutus on hengästyttävän palkitsevaa.” Pete Huttunen, Nousu 3.2.2017

“Korpisoturi on tärkeä kirja luonnon ja ihmisen suhteesta. Kokonaisuus puhuttelee, elämän sattumanvaraisuus on joko järkyttävän lopullista tai uutta toivoa valottavaa.”
Katja Jalkanen, Lumiomena-blogi 11.12.

“Gustafsson on kylvänyt romaaniinsa teemoja ja ajatuksia monesta eri ilmansuunnasta. Niiden lopullinen tulkitseminen jää lukijan omille harteille, eikä tienviittoja väännetä rautalangasta. Hienosti toimii myös kirjailijan kieli, joka soi kauniisti ja tyylikkään tiiviisti.” Toni Jerrman, Helsingin Sanomat 14.8.

Natsimummo, alfaäijä ja muuta outoa – Kirjailija Laura Gustafsson on kuin virallinen salaisuus. – Ideat ovat kuin Jouko Turkan muistikirjasta. Markus ÅnäsSuomen kuvalehti 11.10.

”Laura Gustafssonin Korpisoturi iski aivot kiihkeään ajatuslaukkaan! Loistava ja tärkeä kirja, vuoden lukuelämys!” Seppo Puttonen, YLE, 22.8.2016

Laura Gustafsson Seppo Puttosen vieraana syksyn ensimmäisessä Aamun kirjassa. Gustafsson pohtii kirjassaan Korpisoturi suomalaisen yhteiskunnan nykytilaa. YLE:n Aamun kirjassa 15.9.

“Korpisoturi on ajatteluttava teos. Välillä se muuttuu poleemiseksi pamfletiksi, välillä informatiiviseksi selviytymisoppaaksi.” Eija Komu, Keskisuomalainen, 20.10.

“Gustafsson on tehnyt tarkkaa taustatyötä. Tarinan läpi siiloutuvat monilta portaaleilta tutut yhteiskuntakriittiset äänet mutta myös eräjormailun taito.” Kirjavinkit, 21.10.

“Laura Gustafssonin romaani Korpisoturi (Into Kustannus 2016) on aikamme robinsonadi ja korpisilosofia, joka ei kuitenkaan heittäydy yhtä askeettiseksi tai yksinäiseksi kuin edeltäjänsä.” Katri Karasma, Äidinkielen opetustieteen seura ry, 19.10.

“Tunnistin lukiessani toistuvasti Laura Gustafssonin ihailua, joka kohdistui vivahteikkaaseen kieleen ja nokkeliin ilmaisuihin sekä ennen kaikkea vaikutelmaan asiantuntijuudesta, oli kyse tuliaseista, härkäpavun viljelystä tai ulkohuussin rakentamisesta.” Annelin kirjoissa. 25.8.

Kirjailija Laura Gustafsson haluaa kirjoittaa maailmanhistorian uusiksi. Ihmisen sijaan keskiöön nousevat muut eläimet. Näkökulman muutos paljastaa ihmisen itsekkyyden.  YLEn kulttuurivieras 28.8.

Jo aikaisempien teoksien perusteella on tiedossa, että Gustafsson hallitsee useat eri diskurssit, tekstilajit ja imitaation täydellisesti. Minua lukijana hämmästyttää, kuinka kirjailija kykenee ottamaan nettifoorumin itseään parodioivan puhetavan ja tuottamaan siitä uskottavan hahmon kaunokirjalliseen teokseen. Rajoituksistaan huolimatta Ahma ei nimittäin ole yksiulotteinen ja litteä henkilöhahmo, vaan verevä ja ristiriitainen tyyppi.
Kanava klassikko 28.8.

“Oivaa luettavaa niin kaikille oman elämänsä wannabe-survivalisteille kuin meille mukavuuksiinsa tuudittautuneille laiskureille.” Suketus, 9.10.