Ale!

Pentti Haanpää

Korpisotaa

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510661

Kirjoittaja: Pentti Haanpää

Julkaisuajankohta: 1 / 2019

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Mestarikirjailija Pentti Haanpään Korpisotaa ilmestyi välirauhan aikana 1940 ja oli ensimmäinen merkittävän suomalaiskirjailijan kuvaus koko kansaa ravisuttaneesta talvisodasta. Edelleen ajankohtainen romaani toi kotimaiseen sotakirjallisuuteen armottoman realismin ja rivimiesten kohtalot ja uursi näin uraa kaikkien tuntemalle Väinö Linnan Tuntemattomalle sotilaalle.

Tarinan keskiössä eivät ole sankaruus ja paatos, vaan tavallisten nuorten miesten tunnot sodan hirveyksien keskellä. Mitä he joutuivat kokemaan? Onko rintaman jälkeen enää paluuta tavalliseen elämään? Kouriintuntuvalla kuvauksella on kaikupohjaa: Haanpää suodatti kirjaan omia rintamakokemuksiaan. Korpisotaa oli ilmestyessään arvostelumenestys ja nosti Haanpään kotimaisen kirjallisuuden huipulle.

Pentti Haanpää (1905–1955) oli kirjailijana erityisesti pohjoisen Suomen ja maaseudun yhteiskuntakriittinen ja realistinen kuvaaja. Häntä pidetään erityisesti novellitaiteen mestarina ja Haanpään tuotantoon kuuluukin kahdeksan romaanin lisäksi satoja novelleja. Hänet palkittiin Pro Finlandia -mitalilla vuonna 1948.

Haanpää , Pentti

Pentti Haanpää (1905-1955) on yksi kotimaisen kirjallisuuden merkittävimmistä kirjailijoista. Hän kirjoitti yli 300 novellia ja kymmenen romaania. Hänet palkittiin Pro Finlandia -mitalilla vuonna 1948.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Korpisotaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haanpään omista kokemuksista ammentava romaani on täynnä lauseita, jotka kuvaavat rintaman todellisuutta koskettavasti.”
Kodin Kuvalehti, 14.3.2019

“Aikansa arvostelumenestys ansaitsee uusintapainoksen jo rikkaan kielensä vuoksi dokumentaarisista ansioista puhumattakaan. Tälle on moni myöhempi sotaromaani paljon velkaa.”
Aarre 2/2019

Pentti Haanpään klassikko vuodelta
1940 on hyytävä talvisotakuvaus rivimiesten näkökulmasta. Kirjan
pikkutarkka realismi värisyttää ja vangitsee, erityisesti, kun voi sielunsa silmin nähdä korvessa ryömimässä oman isän
tai isoisän. Arvio: 4/5.”
Viva, 3.1.2019