Ale!

Juan Pablo Cardenal &  Heriberto Araújo

Kiinan maailmanvalloitus

norm. 29.00 
Innon hinta: 19.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-840-2

Kirjoittaja: Juan Pablo Cardenal &  Heriberto Araújo

Julkaisuajankohta: 8 / 2017

Sivumäärä: 380

Suomentaja: Arto Konttinen

Alkuperäinen nimi: China's silent history

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kaksi espanjalaista toimittajaa, Juan Pablo Cardenal ja Heriberto Araújo, matkasivat kahdeksi vuodeksi maailmalle ottamaan selvää, miten Kiinan toiminta muissa valtiossa mahdollistaa sen jatkuvan talouskasvun. He tapasivat lukuisia tavallisia ihmisiä, jotka olivat lähteneet Kiinasta maailmalle toteuttamaan liiketoimintaideoitaan. He kiersivät 25 maassa niin Afrikassa, Lähi-idässä kuin Latinalaisessa Amerikassakin vaaroja kaihtamatta etsiessään vastauksia kysymyksiinsä.

Tutkimustyönsä myötä heille selvisi, kuinka Kiina hyödyntää kohdemaidensa luonnonvaroja ja paikallisia työntekijöitä. Jälkeen jää ympäristöä ravistellut infrastruktuuri. Kaiken tämän mahdollistaa valtionyhtiöiden rajaton rahoitus samoin kuin kiinalaisten pankkien kehitysmaille avokätisesti myöntämät lainat. Kiina on ujuttamassa taloudellisia lonkeroitaan ympäri maailmaa. Matkoillaan näkemänsä ja tutkimustensa perusteella Cardenal ja Araújo muodostavat kuvan siitä, miten Kiina pikkuhiljaa valloittaa resursseja ja ohjaa valtaa itselleen. Kirja kertoo, mitkä tämän prosessin poliittiset, ekologiset ja taloudelliset seuraukset ovat.

Cardenal ja Araújo ovat espanjalaisia toimittajia ja kirjailijoita, jotka ovat asuneet pitkään Aasiassa: Cardenal Hong Kongissa ja Araújo Pekingissä. Heidän Kiinaa käsittelevä kirjansa on herättänyt kansainvälistä huomiota.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kiinan maailmanvalloitus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *