Ale!

 Harri Nieminen, Antti Kivijärvi & Kristiina Toivikko

Kiertoteitä – Maahan muuttaneet nuoret yhteiskunnallisten esteiden edessä

4.90 15.00 

Kiertoteitä kuvaa maahan muuttaneiden nuorten etenemistä kohti hyvää elämää suomalaisessa yhteiskunnassa, erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Normaali norm. 18.00 
Innon hinta: 15.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 4.90 
ISBN: 978-952-264-530-2

Kirjoittaja:  Harri Nieminen, Antti Kivijärvi & Kristiina Toivikko

Julkaisuajankohta: 11 / 2015

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kiertoteitä kuvaa maahan muuttaneiden nuorten etenemistä kohti hyvää elämää suomalaisessa yhteiskunnassa, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Taustasta riippumatta hyvä elämä tarkoittaa useimmille työllistymistä, itsenäisyyttä ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Nuorten kokemusten kautta käydään läpi konkreettisia esimerkkejä asunnottomuuden, opintopolkujen ja byrokratian aiheuttamista ongelmista ja niistä selviytymistä. Ääneen pääsevät myös sosiaalityöntekijät, joiden näkemyksiä kuullaan jostain syystä varsin harvoin.

Kiertoteille pakottamisen sijaan esteiden purkaminen hyödyttäisi koko suomalaista yhteiskuntaa. Globaalin eriarvoisuuden ylläpitämä muuttoliike köyhiltä alueilta kohti rikkaampia jatkuu. Viimeiset vuosikymmenet osoittavat karulla tavalla, että rajojen sulkeminen ei pysäytä liikettä. Ratkaisuja pitää siksi etsiä myös rajojen sisäpuolella.

Ajankohtaisen kirjan taustalla on Suomen Pakolaisavun Kurvi-hanke. Se tukee maahanmuuttajataustaisia nuoria aikuisia löytämään työ- ja opiskelumahdollisuuksia toimeentulotuella elämisen sijaan. Hanke on avannut kirjoittajille ikkunan nuorten kohtaamiin esteisiin ja kiertoteihin, joita he ovat joutuneet kulkemaan.

Kiertoteitä on hyödyllistä luettavaa kaikille, joita kiinnostaa millaiset ilmiöt ja taustatekijät vaikuttavat maahan muuttaneiden nuorten aikuisten elämäntilanteisiin.

Artikkeleita ei löytynyt.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kiertoteitä – Maahan muuttaneet nuoret yhteiskunnallisten esteiden edessä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *