Ale!

Jyri Hänninen & Jarno Liski

Keskustan valtakunta – Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta

16.90 19.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 19.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 18.90 
Innon hinta: 16.90 
ISBN: 9789522648808

Kirjoittaja: Jyri Hänninen & Jarno Liski

Julkaisuajankohta: / 2019

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Millaiset yrittäjät kaatoivat Antti Rinteen hallituksen?

Miksi Keskusta kaatoi Antti Rinteen hallituksen juuri ennen Suomen EU-puheenjohtajakauden ratkaisevia hetkiä? Monien tiedotusvälineiden mukaan kyseessä oli Juha Sipilän ja eräiden muiden keskustapuolueen sisällä vaikuttavien yrittäjien kosto.

Mutta minkälaisia yrittäjiä Antti Rinteen kaatajat olivat?

Kahden tutkivan toimittajan – Jyri Hännisen ja Jarno Liskin – keväällä 2019 ilmestynyt kirja Keskustan valtakunta avaa asiaan mielenkiintoisen näyteikkunan.

Miksi Rautaruukki lainasi Juha Sipilälle yli 30 miljoonaa, jotta Sipilä voisi ostaa Rautaruukin omistamat Solitra-teknologiayhtiön osakkeet – ja myydä ne saman tien yli nelinkertaisella hinnalla Yhdysvaltoihin? Miksei Rautaruukki myynyt itse omia osakkeitaan vaan siirsi voitot Sipilälle ja hänen kavereilleen? Suurien lainojen antaminen yksittäisille pienyrittäjille ei normaalisti kuulu valtionyhtiöiden tehtäviin.

Miksi Keski-Pohjanmaan Sote-piiri haluttiin pitää pikkuruisena, vain 60 000 ihmisen suuruisena? Minkä takia kyseisen Sote-piirin kuljetukset haluttiin välttämättä keskittää hätäisen ja virheellisiä tietoja sisältävän tarjouksen tehneelle tuntemattomalle yritykselle, jonka omistivat Juha Sipilän veli ja herätysliikeuskovaisten oman kuljetusyrityksen toimitusjohtaja?

Miten keskustajavaikuttajat muuttivat miljardien eurojen verran valtion asuntorahoitusta yksityiseksi omaisuudeksi TA-yhtymän (Tarveasunnot) kautta?

Hännisen ja Liskin kirja käy läpi myös useita muita tapoja, joiden kautta Juha Sipilä ja muut keskustalaiset poliitikot ovat muuttaneet suuria määriä valtion rahaa joko omaksi tai kaveriensa omaisuudeksi. Kirja on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Lukunäyte

Hänninen , Jyri
Jyri Hänninen (s. 1977) on Yleisradion toimittaja, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Helsingin Sanomissa. Hännisen tietokirja Veroparatiisit ja Suomi ilmestyi vuonna 2014. Hän sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2015 veroparatiiseja koskevasta juttusarjasta, kirjasta ja tietokannasta. Jyri Hänninen on kirjoittanut yhdessä Jera Hännisen kanssa tieto­kirjat Kallis Köyhyys (WSOY, 2008), Tuhansien aatteiden maa. Ääriajattelua nyky-Suomessa (Johnny Kniga, 2010) ja Haluatko todella kirjailijaksi? Matkaopas kirjamaailmaan (Helsinki-kirjat, 2012). Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keskustan valtakunta – Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *