Ale!

Juha Pikkarainen

Kapinakenraalin päiväkirja – Kertomus Kemijärven sellutehtaan alasajosta

5.00 6.00 

Työntekijät nousivat puolustamaan tehdasta ja perustivat Massaliikkeen, kun syksyllä 2007 Stora Enso ilmoitti sulkevansa kannattavan Kemijärven sellutehtaan. Karua tapahtumasarjaa dokumentoi ”kapinakenraali” Juha Pikkarainen.

Normaali norm. 10.00 
Innon hinta: 5.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 16.90 
Innon hinta: 6.00 
ISBN: 978-952-01-0263-0

Kirjoittaja: Juha Pikkarainen

Julkaisuajankohta: / 2008

Sivumäärä: 128

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Työntekijät nousivat puolustamaan tehdasta ja perustivat Massaliikkeen, kun syksyllä 2007 Stora Enso ilmoitti sulkevansa kannattavan Kemijärven sellutehtaan. Teollisuuden alaa runtelee raju rakennemuutos, selluntuotanto muuttaa halvan raaka-aineen äärelle. Massaliikkeen ”kapinakenraali” Juha Pikkarainen työskenteli yli 30 vuotta Kemijärven tehtaassa. Hänen kynänsä ei säästele päätöksentekijöitä vaan dokumentoi kuukausi kuukaudelta karua tapahtumasarjaa. Globalisaation hiljaiseksi jyränneen sellutehtaan varjosta nousee kritiikin ja sisunpurkausten ainutlaatuinen ääni.

Artikkeleita ei löytynyt.
Pikkarainen , Juha

Kemissä vuonna 1953 syntynyt Juha Pikkarainen työskenteli Kemijärven sellutehtaalla yli 30 vuotta, joista valvomonhoitajana 21 vuotta. Ammattiosastossaan Pikkarainen on toiminut muun muassa sihteerinä, luottamusmiehenä ja tiedottajana. Hän on Kemijärven kaupunginhallituksen jäsen ja valtuustossa vasemmistoliiton valtuutettuna neljättä kauttaan.

Muiden töittensä ohella Juha Pikkarainen on harrastanut aktiivisesti kirjallisuutta, vetänyt kansalaisopistossa kirjallisuuspiiriä ja tehnyt arvion liki 800 kirjasta. Hän on Ylen Lapin Radion avustaja ja tehnyt Lapin Radioon ja Radio Perämereen Pikkaraisen Kirjakammia yli 15 vuotta, kaikkiaan yli 600 radiolähetystä.

Pikkarainen on ollut naimisissa 34 vuotta, hänellä on kolme tytärtä ja yksi lapsenlapsi. Nyt Pikkarainen jatkaa Tampereen yliopistossa keskenjääneitä Suomen kirjallisuuden ja historian opintojaan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kapinakenraalin päiväkirja – Kertomus Kemijärven sellutehtaan alasajosta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *