Ale!

Emma Kari & Kukka Ranta 

Kalavale

norm. 24.00 
Innon hinta: 22.00 

Tietokirja kalakaupan vaikutuksista kalakatoon ja siirtolaisuuteen. Arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-177-9

Kirjoittaja: Emma Kari & Kukka Ranta 

Julkaisuajankohta: 10 / 2012

Sivumäärä: 112

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kalavale on tiivis tietopaketti teollistuneen kalastuksen vaikutuksista. Kirja tuo aaltojen alla tapahtuvan hävityksen lukijan silmien eteen koskettavien kuvien ja merten rannoilla asuvien ihmisten tarinoiden kautta. Samalla kirja antaa toivoa siitä, että meillä on vielä mahdollisuus muuttaa tuhoisa kehitys ja käyttää meriämme sen asukkaita kunnioittaen.

Kirjassa kuljetaan Kymijoen tehtaiden saastuttamilta ja voimalaitosten patoamilta joilta läpi Suomen ja Euroopan kalastuspolitiikan kohti Länsi-Afrikkaa, samalla maailman eri kolkkien liikakalastuksen merkittävimpiä syitä ja seurauksia sivuten.

Euroopan kalakannoista vain 25 prosenttia kestää nykyisten tehopyydysten tahdin. Yli 70 prosenttia Suomessa kulutetusta kalasta on ulkomaista, ja arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti.

Länsi-Afrikka kärsii maailman meristä eniten ulkomaisten alusten laittomasta kalastuksesta. Se on yksi maailman pahiten liikakalastettuja alueita, ja kun kalakannat hupenivat 2000-luvun alussa, räjähti siirtolaisten virta Kanarian saarille. Siirtolaiset tulivat juuri niistä maista, joissa EU:lla on ollut suurimmat kalastussopimukset.

Kalavaleen omat sivut
Kalavale Facebookissa

Kelpoa kehitystä -palkinto Kalavale-kirjan kirjoittajille

Lataa Kalavale ilmaiseksi pdf:nä

Kari , Emma
Emma Kari on vihreä poliitikko ja ympäristöasiantuntija, joka on työskennellyt vuosia luonnonsuojeluun ja kestäviin elämäntapoihin liittyvien kysymyksien parissa. Kari on opiskellut Helsingin yliopistossa ympäristönsuojelutiedettä ja toiminut useissa eri ympäristöprojekteissa. Kalastajan lapsenlapsena hän on ollut huolissaan Suomenlahden kalojen tilasta lapsuudestaan lähtien ja nykyisessä työssään eduskunta-avustajana Kari on seurannut erityisesti Suomen ja Euroopan unionin kalastuspolitiikkaan. Lue lisää..
Ranta , Kukka
Kukka Ranta on tutkiva toimittaja, tietokirjailija ja freelance-valokuvaaja. Ranta työskentelee tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistolla ja on opiskellut visuaalista journalismia Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on julkaissut pitkiä reportaaseja mm. Suomen Kuvalehdessä, Imagessa ja Long Playssa. Ranta on kirjoittanut yhdessä Emma Karin kanssa Kalavale – tyhjenevä meri ja ihmiset sen rannalla (2012) tietokirjan, sekä Muutaman töhryn tähden (2011) yhdessä Mikael Brunilan ja Eetu Virenin kanssa. Lisäksi hän on kirjoittanut artikkelin ryöstökalastuksesta Sijoiltaan menneet – Kulutuksen häätämä elämä -teokseen (2012). Kalavale-kirja oli finalistina WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2012 ja Kehitys ry palkitsi kirjoittajat merkittävästä kehityspoliittista johdonmukaisuutta edistävästä työstä Kelpoa kehitystä -palkinnolla. Lisäksi Rannan Kalavale-kirjaa pohjustanut kehitysmaatutkimuksen Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kalavale”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *