Ale!

Edith Södergran

Kaikkiin neljään tuuleen

5.00 15.00 

Rakastetuimpiin runoilijoihimme kuuluvan Edith Södergranin aforismit julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Ne henkivät olemassaolon riemua, mutta myös tietoisuutta ihmisen rajallisuudesta.

Normaali norm. 15.00 
Pokkari norm. 15.00 
Innon hinta: 5.00 
ISBN: 978-952-264-240-0

Kirjoittaja: Edith Södergran

Julkaisuajankohta: 09 / 2013

Sivumäärä: 72

Suomentaja: Hilja Mörsäri

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

”Södergranin aforismeissa on samankaltaista kutsumustietoisuutta ja profeetallista pauhua kuin hänen varsinaisessa runotuotannossaan. Rajamaan ja murroskauden runoilija käy tulta päin eikä perusta tuulentuvista.”Jani Saxell, Kiiltomato

 

Rakastetuimpiin runoilijoihimme kuuluvan Edith Södergranin aforismit julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Aforismien syntyaikaa leimaavat suuret historialliset muutokset koko Euroopassa ja myös Södergranin omassa elämässä. Aforismit henkivät olemassaolon riemua, mutta myös tietoisuutta ihmisen rajallisuudesta.

Aforismien ohella teoksessa on mukana todellinen harvinaisuus: Södergranin suomen kielellä kirjoittama mietelmällinen proosateksti, joka julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa alkuperäiskielellään. Lisäksi kirjassa on suomentajan kirjoitus Södergranin elämästä ja tuotannosta.

Aforismit on suomentanut pitkän uran kirjallisuuden parissa tehnyt Hilja Mörsäri. Hän on palkittu kirjailija ja kirjallisuusvaikuttaja, jonka elämässä Södergranin tuotannolla on ollut merkittävä vaikutus nuoruudesta lähtien.

Kaikki pitkät totuudenjuuret ovat epäilyttäviä; totuus löytyy vain pieninä palasina.

Siellä mistä kauneus puuttuu, tarttuvat kaikki sulottaret toisiaan kädestä ja pakenevat.

Kosmoksen runot voivat olla vain kuiskauksia.

Unissakävijä kulkee arpajaisiin vetääkseen suuren arvan.

Artikkeleita ei löytynyt.
Södergran , Edith

Edith Södergran (1892-1923) on Suomen kirjallisuuden kiinnostavimpia hahmoja. Hän oli lyriikan uudistaja ja pohjoismaisen modernismin uranuurtaja. Kuusitoistavuotiaana keuhkotautiin sairastunut Södergran vietti useita vuosia parantoloissa kotimaassa ja Sveitsissä. Tieto oman elämän rajallisuudesta synnytti halun elää niin täydesti kuin mahdollista ja omistautua runoilijankutsumukselle. Södergran ei elinaikanaan juuri saanut arvostusta, mutta on tänä päivänä rakastetuimpia runoilijoitamme ja kansainvälisesti tunnetuin suomalainen runoilija. Edith Södergranin ajatukset arvojen uudistamisesta ja voimakkaasta luovasta yksilöstä sekä hänen visionäärinen tuotantonsa puhuttelevat vahvasti myös nykylukijaa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaikkiin neljään tuuleen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *