Ale!

Maria von Kügelgen & Vlada Laukkonen 

Kaikki koodaa – Päivitä itsesi – Käytännön opas ajankohtaisiin digitaitoihin

14.90 19.90 

Normaali norm. 25.00 
Innon hinta: 19.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523512641

Kirjoittaja: Maria von Kügelgen & Vlada Laukkonen 

Julkaisuajankohta: 9 / 2020

Sivumäärä: 230

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä on koodaaminen? Pitääkö kaikkien osata koodata? Mitä minun pitää tietää IT-­alasta, vaikka en haluaisikaan koodariksi? Onko alan koulutus välttämätön työllistymisen kannalta? Onko muilta aloilta hankitusta osaamisesta hyötyä?

Tämä kirja toimii kompassina IT-alalle. Jokainen menestyvä yritys tarvitsee ohjelmistojen ymmärtäjiä. Ohjelmistoihin liittyvää ymmärrystä tarvitsevat paitsi koodarit myös perinteisillä aloilla toimivat työntekijät kuten viranomaiset tai lääkärit. Kaikki koodaa on innostavasti kuvitettu teos, joka tarjoaa perustiedot monista ohjelmistoalaan liittyvistä kysymyksistä. Se antaa vastauksia muun muassa siihen, mitä on tekoäly, miten ohjelmistoja kehitetään ja mitä tietoturvasta tulee tietää. Inspiroivien uratarinoiden avulla se auttaa ymmärtämään, että teknologiataitoihin todella kannattaa panostaa yhteiskunnassa, jossa IT laajenee kaikille toimialoille.

Kaikki koodaa selittää helppotajuisesti ja runsaiden kuvien avulla pääpiirteet monesta IT-osaamiseen liittyvistä asiasta. Kirjasta hyötyvät sekä ne, jotka yleissivistyksen tai oman työnsä digitalisoitumisen vuoksi haluavat ymmärtää alaa paremmin, että ne, jotka harkitsevat opintoja tai töitä alalla.

Molemmat kirjan kirjoittajat ovat siirtyneet IT-alalle vasta aikuisiällä tehtyään ensin vuosia muita töitä. He muistavat hyvin sen, kuinka vaikeaa oli ymmärtää, millaisia työtehtäviä alalla on ja millaista osaamista ne vaativat.

Maria von Kügelgenin ja Vlada Laukkosen tavoitteena oli nyt kirjoittaa sellainen teos, jonka he olisivat itse halunneet lukea matkansa alkuvaiheessa – tai myöhemminkin.

Laukkonen, Vlada
Vlada Laukkonen on web designer ja digiviestintä­suunnittelija. Hän opiskeli audiovisuaalista mediakult­tuuria ja valmistui taiteen maisteriksi. Opiskeluaikanaan hän koordinoi päiväkodissa lasten tablettitoimintaa, ja sai tästä kipinän koodauksen omatoimiseen opetteluun. Laukkonen loi Facebookiin LevelUP Koodarit ­-ryhmän, joka toimii tukiverkostona koodaamisesta kiinnostuneille naisille. Ryhmän pohjalta on myös syntynyt supersuosittu Mimmit koodaa ­liike. Lue lisää..
von Kügelgen, Maria
Maria von Kügelgen on maisteri Helsingin yliopiston oikeus-­ ja tietojenkäsittelytieteistä. Von Kügelgen hyö­dyntää teknologiaa juristin työssä ja hakeutui legal tech­ eli oikeusteknologiatehtäviin jo vuosia ennen kuin oli kuullut termistä. Lue lisää..

 

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Etkö puhu it:tä ja ohjelmistokieltä? Tämä uutuuskirja auttaa – Tekijöiden tavoite oli tehdä kirja, jollaisen he olisivat halunneet lukea it-uransa alussa. Teos on oiva katsaus digitalisaatioon erityisesti siksi, että se selittää lukijalle auki käsitteet, joita pidempään tietokoneiden ja softan kanssa työskennelleet pitävät itsestäänselvyyksinä.”
Talouselämä, 20.9.2020

”Uutuuskirja Kaikki koodaa kertoo yleistajuisesti koodaamisesta ja ohjelmistoista toimien kompassina it-alan kysymysten tarkasteluun.”
Itewiki.fi, 23.9.2020

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaikki koodaa – Päivitä itsesi – Käytännön opas ajankohtaisiin digitaitoihin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *