Kaali – arkinen aarre keittiössä
Kaalista saa erittäin vaihtelevaa, terveellistä ja hyvää ruokaa edullisesti!
K niin kuin kaali sisältää yli 60 kaalireseptiä – kyssäkaalicarpaccio, kimchi, kukkakaalipizzapohja, paras coleslaw ja kaalifajitas – ja lukuisia muita herkkureseptejä.
Kirjaan on koottu kaalivillityksen myötä syntyneiden innovaatioiden ohjeita eri puolilta maailmaa. Kaikki ruoat ovat kasvisruokia, iso osa vegaanisina ja miltei kaikki toteutettavissa pienin muutoksin gluteenittomina. Kaaliohjeiden lisäksi kirjassa esitellään koko joukko kastikkeita ja lisukkeita, jotka sopivat monen muunkin kuin kaaliruokien kanssa tarjoiltaviksi.
Salla Korpela on toimittaja, kääntäjä ja tietokirjailija ja kolmen eettisiä ja ympäristökysymyksiä pohtivan teinin äiti. Hän vaivaa päätään päivästä toiseen sillä, miten saisi perheen pöytään helposti ja nopeasti hyvää kasvispainotteista arkiruokaa. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt lehtikaalikeittokirja Kale, joka saavutti hetkessä suuren suosion.
Anna Autio on freelance-valokuvaaja ja taiteentekijä, jonka aistivoimaiset ruokakuvat herättävät reseptit eloon.
Salla Korpela on helsinkiläinen toimittaja, kääntäjä ja tietokirjailija. Hän on julkaissut kaikkea lastenkirjasta keittokirjaan ja mietiskelykirjasta hautajaisoppaaseen. Ennen kirjoitusalan sekatyöläiseksi ryhtymistä hän oli diplomaattiuralla, muun muassa
Suomen YK-edustustossa New Yorkissa. Korpela on kolmen lapsen äiti ja kansalaisaktivisti paremman kaupunkiasumisen liikkeessä. Hän on toiminut Malta-talohankkeen vetäjänä sen alusta lähtien.
Jaana (varmistettu kirjoittaja) –
Lainasin kirjan ensin kaverilta, sitten piti saada oma. Yllättävän monipuolinen reseptikirja erilaisista kaaliruuista. Testaamani reseptit ovat olleet helppoja toteuttaa ja hyvän makuisia. Nyt kun kaikki kallistuu ja rahat vaan vähenee, kaaliruuat on vielä edullisia ja terveellisiä.