Ale!

Lauri Nurmi

Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523513679

Kirjoittaja: Lauri Nurmi

Julkaisuajankohta: 9 / 2020

Sivumäärä: 280

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta kertoo Halla­-ahon tarinan Tampereen Peltolammin lähiöstä 2020­-lu­vun kiistellyimmäksi suomalaiseksi poliitikoksi.

Halla-­ahon nousu perussuomalaisten puheenjohta­jaksi ei ole sattumaa, mutta hänen elämässään ja urassaan on paljon asioita, jotka ovat tähän asti olleet suurelle ylei­sölle tuntemattomia.

Halla­-ahon lapsuutta varjostivat rankka koulu­kiusaaminen ja isän alkoholinkäyttö. Vanhemmat ero­sivat hänen ollessaan kaksitoistavuotias. Halla-­aho sai päättötodistuksen Tammerkosken peruskoulusta ja luki­on ovet avautuivat kymppiluokan kautta. Lukiossa hän kutsui itseään arjalaiseksi ja puhui neekereistä. Siviilipal­velusaikana Halla­-aho pohti pornokaupan perustamista Joensuuhun. Tunnetuksi hän nousi vuonna 2003 aloitta­mansa Scripta­-blogin teksteillä.

Teoksessa pääsevät ääneen Halla­-ahon lapsuuden ja nuoruuden opettajat ja hänen kanssaan politiikassa vai­kuttaneet ihmiset. Kirja paljastaa kuinka Halla­-ahon kannattajat ottivat haltuunsa perussuomalaisen puolueen. Suunnitelma vallan ja puolueen kaappaamisesta Timo Soinilta alkoi hahmottua Hommaforum-keskustelu­palstalla jo ennen ensimmäistä jytkyä.

Elämäntarinan rinnalla kirjassa kulkee analyysi Halla­-ahon yhteiskunnallisesta ajattelusta ja sen kehittymisestä.

Nurmi, Lauri

Lauri Nurmi (synt. 1980) on Iltalehden politiikan toimittaja, joka palkittiin vuonna 2017 Suomen kuvalehden journalistipalkinnolla ja vuonna 2018 Aamulehden vuoden toimittaja -tunnustuksella. Keväällä 2017 Sanomalehtien Liitto palkitsi Nurmen vuoden 2016 parhaan näkökulmakirjoituksen kirjoittajana Vuoden paras -kilpailussa.

Nurmi valmistui maisteriksi Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa poliittisen historian oppiaineessa. Viime vuosina Nurmi on kirjoittanut lukuisia valtakunnan ykkösuutisiksi nousseita politiikan skuuppeja niin puolueiden sisäisistä valtakamppailuista, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kuin työmarkkinapolitiikasta.

Lauri Nurmi julkaisi tietokirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia vuonna 2017.  Hän on kirjoittanut yhdessä Matti Mörttisen kanssa suositut elämäkerrat Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra (2018) sekä Antti Rinne – Koko tarina (2019). Nurmen Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta ilmestyy syyskuussa 2020.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.