Ale!

Lauri Nurmi

Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523513679

Kirjoittaja: Lauri Nurmi

Julkaisuajankohta: 9 / 2020

Sivumäärä: 280

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta kertoo Halla­-ahon tarinan Tampereen Peltolammin lähiöstä 2020­-lu­vun kiistellyimmäksi suomalaiseksi poliitikoksi.

Halla-­ahon nousu perussuomalaisten puheenjohta­jaksi ei ole sattumaa, mutta hänen elämässään ja urassaan on paljon asioita, jotka ovat tähän asti olleet suurelle ylei­sölle tuntemattomia.

Halla­-ahon lapsuutta varjostivat rankka koulu­kiusaaminen ja isän alkoholinkäyttö. Vanhemmat ero­sivat hänen ollessaan kaksitoistavuotias. Halla-­aho sai päättötodistuksen Tammerkosken peruskoulusta ja luki­on ovet avautuivat kymppiluokan kautta. Lukiossa hän kutsui itseään arjalaiseksi ja puhui neekereistä. Siviilipal­velusaikana Halla­-aho pohti pornokaupan perustamista Joensuuhun. Tunnetuksi hän nousi vuonna 2003 aloitta­mansa Scripta­-blogin teksteillä.

Teoksessa pääsevät ääneen Halla­-ahon lapsuuden ja nuoruuden opettajat ja hänen kanssaan politiikassa vai­kuttaneet ihmiset. Kirja paljastaa kuinka Halla­-ahon kannattajat ottivat haltuunsa perussuomalaisen puolueen. Suunnitelma vallan ja puolueen kaappaamisesta Timo Soinilta alkoi hahmottua Hommaforum-keskustelu­palstalla jo ennen ensimmäistä jytkyä.

Elämäntarinan rinnalla kirjassa kulkee analyysi Halla­-ahon yhteiskunnallisesta ajattelusta ja sen kehittymisestä.

Artikkeleita ei löytynyt.
Nurmi, Lauri

Lauri Nurmi (synt. 1980) on Iltalehden politiikan toimittaja, joka palkittiin vuonna 2017 Suomen kuvalehden journalistipalkinnolla ja vuonna 2018 Aamulehden vuoden toimittaja -tunnustuksella. Keväällä 2017 Sanomalehtien Liitto palkitsi Nurmen vuoden 2016 parhaan näkökulmakirjoituksen kirjoittajana Vuoden paras -kilpailussa.

Nurmi valmistui maisteriksi Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa poliittisen historian oppiaineessa. Viime vuosina Nurmi on kirjoittanut lukuisia valtakunnan ykkösuutisiksi nousseita politiikan skuuppeja niin puolueiden sisäisistä valtakamppailuista, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kuin työmarkkinapolitiikasta.

Lauri Nurmi julkaisi tietokirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia vuonna 2017.  Hän on kirjoittanut yhdessä Matti Mörttisen kanssa suositut elämäkerrat Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra (2018) sekä Antti Rinne – Koko tarina (2019). Nurmen Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta ilmestyy syyskuussa 2020.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jussi Halla-aho – Epävirallinen elämäkerta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.