Kaj Lipponen, Harri Tuominen & Waldemar Wallenius 

Juice puhuu – Kootut muistelmat

norm. 11.92 21.52 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 21.52 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Innon hinta: 11.92 
ISBN: 9789523512627

Kirjoittaja: Kaj Lipponen, Harri Tuominen & Waldemar Wallenius 

Julkaisuajankohta: 2 / 2020

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Marilyn, Syksyn sävel, Viidestoista yö, Ei elämästä selviä hengissä… 1990-luvun alkuun tultaessa Juice Leskinen oli muuttanut suomalaisen rock-musiikin. Hän täytti 40 vuotta ja keskittyi myöhempinä vuosina musiikin sijaan kirjoittamiseen, perheeseen ja sairastamiseen. Tässä käännekohdassa toimittajat Harri Tuominen ja Waldemar Wallenius haastattelivat Juicea kuukausien ajan. Haastattelujen pohjalta tehtiin 40-tuntinen radio- ohjelma. 

Juice puhuu – Kootut muistelmat perustuu leikkaamattomiin, alkuperäisiin haastattelunauhoihin, joita ei koskaan aikaisemmin ole päässyt julkisuuteen. Leskinen itse pyysi nauhat viimeisinä vuosinaan 2000-luvun alussa CD-levyille poltettuna antaakseen ne uudelle vaimolleen, koska ei itse jaksanut kertoa tälle tarinaansa. 

Kirjassa puhuu mies, joka julistaa talonsa pihapiirin ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi, vertaa massakäyttäytymistä keskitysleiriin ja herää joka aamu kuuden aikaan ja alkaa tehdä töitä. Hän kertoo lukijalle taiteestaan omalla kielellään, sekoituksella juankoskea ja tamperetta. 

”Kuusyheksä. Mä vaan liftailin pitkin ja poikin ja osuin sitte Tampereelle. Tääl asu kaveri sillo, ja se oli kaunis kuvio. Se asu tuol Järvensivulla sen kesän jonkun sukulaisen luona ja me sitte yövyttii siellä. Ja kiivettii Kalevankankaan hauta­ usmaalle ja mä kattoin, semmone elokuun yöksi tummeneva ilta, joka on ihan samettisen näkönen, semmonen tumman­ sinine. Mä kattoin Tamperetta sielt aika korkeelta ja: ”Aha, tää on se juttu.” Seuraavana [vuonna] mä tulin tänne, enkä o pois lähteny.” 

Jukka Tapio ”Waldemar” Wallenius on suomalainen musiikkijournalisti. Wallenius on uransa aikana perustanut viisi populaarimusiikkiin erikoistunutta lehteä (mm. Soundin), ja neljässä niistä hän on toiminut päätoimittajana. Lisäksi hän on juontanut 1980-luvun lopulla Yleis- radion TV-musiikkiohjelmaa Yölinja ja työskennellyt myös tamperelaisessa Radio 957:ssa. 

Harri Tuominen on Ylen musiikkitoimittaja, joka pitää Yle Radio 1 -kanavalla maailmanmusiikki- ja jazz-ohjelmia. Hän toimi Radio 957:n musiikkipäällikkönä kanavan perustamisesta lähtien (v. 1985) vuoteen 1992 asti. Yle Radio Suomen musiikkitoimituksen päällikkönä Tuominen oli vuosina 1995–2003. 

Kaj Lipponen on kustannustoimittaja, suomentaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Kirja on runsaudensarvi ja huomattavasti käyttökelpoisempi kuin taiteilijan itsensä suppeat Siinäpä tärkeimmät -muistelut vuodelta 2003. Lyriikkaan ja musiikkiin keskittyvänä se täydentää myös Antti Heikkisen mittavaa Risainen elämä -elämäkertaa oivasti.”
Helsingin Sanomat  10.2.2020

”Juice Leskisen legendaarisen radiosarjan haastattelut on perattu paperille.”
Etelä-Suomen Sanomat, 16.2.2020

”Uutuuskirja: Juice uskoi perineen taitavan sanankäytön härskiltä mummoltaan – legendaarinen laulu syntyi Tampereen kaupungin liikennelaskijana.”
Aamulehti, 12.2.2020

”Armoitettu sanaseppo käy kirjassa tuotantoaan läpi kappale kappalelta, mutta siinä sivussa juttu rönsyilee mukavasti Leskisen elämään ja alku-uran tapahtumiin. Kirja on oiva kurkistus verbaalisen huippulahjakkuuden polkuun.”
Ilta-Sanomat, 28.3.2020

MTV:n Uutisaamun haastattelussa Juice puhuu -kirjan toimittanut Kaj Lipponen ja MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen. Haastattelun löydät täältä:
Juice Leskinen täyttäisi tänään 70 vuotta 

”Juicen herkkä puoli uutuuskirjassa. Jos haudan takaa voi puhua, nyt se tapahtuu.”
Iltalehti 11.2.2020

”Uutuuskirja esittelee Juice Leskisen herkkää puolta: Ei sietänyt bändäreiden hyväksikäyttöä ja suomi Dannya Armin huonosta kohtelusta.”
Iltalehti, 12.2.2020

”Taiteilija Juice Leskinen valottaa teostensa syntymää haudan takaa.”
Helsingin Sanomien Kuukausiliite

Juice Leskinen muistelee elämänsä värikkäitä vaiheita uudessa teoksessa, joka on koottu ennen julkaisemattomista haastattelunauhoista.”
Ilta-Sanomat, 10.2.2020

”Haastattelujen perusteella on koottu kirja, jossa analysoidaan muun muassa Outoon valoon -kappaleen syntyä. Se synti Leskisen mukaan käytännössä kohtisuoraan Mikko Alatalon käryttyä kannabiksen hallussapidosta.”
Uusimaa, 15.2.2020

”Into julkaisi toissa viikolla kirjan ’Juice puhuu – Kootut muistelmat 1’, jonka on toimittanut Kaj Lipponen. Kolmiosainen kirjasarja perustuu tamperelaiselle Radio 957:lle tehtyyn Juice 40 -radio-ohjelmasarjaan. Harri Tuominen ja Waldemar Wallenius haastattelivat Leskistä tämän tuotannosta levy levyltä ja laulu laululta.”
Maaseudun Tulevaisuus, 19.2.2020

”Juice Leskisen ’huonoimman levyn’ nimessä on piilomerkitys – aukeaako?”
Ilta-Sanomat, 26.2.2020

Rockmuusikko, tietokirjailija ja Juice-fani Timo Kalevi Forss (kirj. Gösta Sundqvist -elämäkerran) vieraili MTV:n Uutisaamussa keskustelemassa uutuuskirjasta Juice puhuuKootut muistelmat. Katso haastattelu täältä.

”Torilla on vilinää ja torilla on kilinää – Juice Leskisen legendaarisen radiosarjan haastattelut on purettu paperille.”
Suonna Kononen, Karjalainen / Savon Sanomat 10.2.2020

”Kirja-arvostelu: Sivistynyt ja hauska sanataituri, ja välillä rasittava turhan jankkaaja. Tätä kaikkea on Juice Leskinen kirjassa, joka on kasattu haastattelunauhoista 30 vuoden takaa.”
Kulttuuritoimitus, 10.2.2020

”Henkilötarinan kautta avautuu kiinnostavia näköaloja rytmimusiikkiin yleensä; opiskelijaelämästä kimmonnut kapinallisuus kehittyi ammatilliseen suuntaan ja Leskinen alkoi arvostaa hyvää muusikkoutta lukuisissa projekteissaan. Monet arvostetut jazzmuusikot ovat soittaneet Leskisen bändeissä.”
Jazzrytmit, 22.3.2020

”Juice täyttäisi 70, nyt miehestä tehtiin kirja – ’Leskinen loi ensimmäisellä levyllään Suomeen rockmusiikin.'”
Tamperelainen, 16.2.2020

”Kirja-arvio: Juicen oma ääni kuuluu terävänä ja hauskana. Juice puhuu -kirjan vapaasti virtaava keskusteleva muoto tekee enemmän oikeutta kohteelleen –  ja myös lukijalle – kuin joku  systemaattisesti rakennettu elämäkerta.”
Pekka Wahlstedt, Demokraatti 11.2.2020

”Tuntikausien haastattelunauhoilta löytyy tekemisiään tarkasti, mutta yhteiskuntaa löperösti analysoiva sanataiteen mestari.”
Kansan Uutiset, 19.2.2020

”Laulujen Marilyn, Syksyn sävel, Viidestoista ja Ei elämästä selviä hengissä tekijä Juice Leskinen olisi tänään täyttänyt 70 vuotta. Häntä kunnioitetaan muun muassa musikaaleilla ja kirjoilla. Yksi kirjoista Juice puhuu perustuu useiden kuukausien aikana nauhoitettuihin keskusteluihin, joissa lauluntekijä puhuu työstään, lauluntekemisestä ja havainnoistaan maailmasta. Haastattelussa toinen kirjan kirjoittajista Harri Tuominen. Studiossa Linda Vettanen ja Juha Blomberg.”
Haastattelun löydät täältä:
Juice Leskinen 70 v.

”Paitsi Juicesta itsestään ja hänen lauluistaan, Juice puhuu kertoo mukavasti suomalaisen rokin varhaisvuosista ja kypsymisestä kohti 1980-luvun kukoistusvuosia. Alku oli harvalukuisten enimmäkseen amatöörien tai puoliammattilaisten käsissä. 1980-luvun alkaessa bändejä ja genrejä oli paljon. Suomenkielisestä rocklyriikasta oli tullut käsite.”
Kirjoja hyllystäni -blogi, 19.2.2020

”Kirjassa Juice Leskinen kertoo biisiensä synnystä, mutta ei selitä niitä. Hän oli sitä mieltä, että kuulijoille pitää jättää vapaus tehdä omat tulkintansa, jotka ovat yhtä arvokkaita kuin tekijänkin.”
Radio Moreeni 14.5.2020

”Lipponen kiittelee Juicea haastatelleiden Walleniuksen ja Tuomisen muokanneen ilmapiirin, jossa Juicen on ollut helppo olla ja puhua myös asioita ja näkemyksiä, joita ei tavallisissa haastatteluissa yleensä ole puhunut. ”Tunnelma on ollut niin rentoutunut, että kaikesta on voinut puhua, ja niin Juice on sitten puhunutkin.”
Radio Moreeni 14.5.2020

”Marraskuussa 2006 kuolleen Juice Leskisen ääni kuuluu edelleen päivittäin ympäri maan. Se kuuluu myös kirjassa Juice puhuu – Kootut muistelmat. Siinä kukaan ulkopuolinen ei analysoi Juicea, vaan mies itse puhuu varsin avoimesti.”
Radio Moreeni 14.5.2020

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Juice puhuu – Kootut muistelmat”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *