Ale!

Kaj Lipponen (toim.), Waldemar Wallenius & Harri Tuominen 

Juice puhuu – Kootut muistelmat Vol II

14.90 26.90 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523513532

Kirjoittaja: Kaj Lipponen (toim.), Waldemar Wallenius & Harri Tuominen 

Julkaisuajankohta: 9 / 2020

Sivumäärä: 240

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Eesti (On My Mind), Musta aurinko nousee, Kaksois­elämää… Juice puhuu Vol II jatkaa suoraan siitä, mi­hin helmikuussa ilmestynyt ykkösosa päättyi. Juice Leskinen Slam tekee joululevyn, jolta kansan tajun­taan iskee tuleva joululauluklassikko Sika. 80-­luku on alkanut räväkästi.

Levyt seuraavat toisiaan ja äkkiä Leskisen terveys ro­mahtaa. Hän joutuu sairaalaan maksansa vuoksi ja jää vuoden mittaiselle toipumislomalle.

Juicea ei näy missään eikä hän keikkaile. Huhujen mu­kaan Juice on kuollut. Toimittajat Waldemar Wallenius ja Harri Tuominen huomaavat, että heillä ei ole kunnollista haastattelua Leskisestä.

Juice lupautuu mukaan valtavaan urakkaan, neljäkym­mentätuntiseen radio­-ohjelmaan. Trio aloittaa haastatte­lut marraskuussa 1989, ja ne jatkuvat pitkälle seuraavaan vuoteen. Juice puhuu -­kirjat perustuvat näihin leikkaamat­tomiin, alkuperäisiin haastattelunauhoihin, joita ei kos­kaan aikaisemmin ole päästetty julkisuuteen.

Juice puhuu Vol II syventää kuvaa suomenkielisen rockmusiikin kummisedästä, jolle tämän päivän artistit maksavat edelleen velkaa. 80-­luvun kappaleidensa kaut­ta Leskinen avaa näkemyksiään maailman menoon. Juice kertoo omin sanoin mistä hänet ja hänen biisinsä on tehty.

Kaj Lipponen Helsingin Kirjamessut 2020 vieraana.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Uusi kirja on välttämätön hakuteos, jos haluaa tietää, mitä Leskinen itse ajatteli mistäkin 1980-luvun laulustaan.”
Helsingin Sanomat, 13.9.2020

” ’Runsaat lyriikkanäytteet muistuttavat samalla, että parhaat sanoitukset toimivat myös ilman musiikkia siinä missä Leskisen ihailemien Lauri Viidan ja Oiva Paloheimon runotkin.’ ”
Helsingin Sanomat, 2.1.2020

”Kaj Lipposen (toim.), Waldemar Walleniuksen ja Harri Tuomisen Juice puhuu Vol II -teoksessa edesmennyt muusikko Juice Leskinen kertoo, millaisia ajatuksia legendaarinen Sika-kappale hänessä herätti. Kirja on Leskisen helmikuussa ilmestyneen muistelmateoksen jatko-osa.”
Iltalehti, 30.8.2020

”Yhtä kaikki Juice puhuu -kaksikko on kiinnostava matka taiteilijan maailmaan.”
Apu, 30.9.2020

”Tuntuu mieltä lämmittävältä, miten Juice Leskisen (1950–2006) elämä ja tuotanto vielä kiinnostavat.”
Keskisuomalainen, 21.11.2020

”Juice Leskinen antautui 1980-luvun lopussa monikymmentuntiseen radiohaastatteluun. Kaj Lipponen kuunteli Waldemar Walleniuksen ja Harri Tuomisen arkistonauhat ja kokosi teoksen Juice puhuu – Kootut muistelmat. Nyt valmistuu jo kirjan toinen osa.”
Aamulehti, 13.5.2020

”Kaikki tämänvuotuiset julkaisut jatkavat Leskisen tuotannon ja ajatusten avaamista ja arvottamista.”
Karjalainen, 22.9.2020

”40-osaisen radiosarjan leikkaamattomasta materiaalista (1989–1990) kahdeksi kirjaksi koostettu annos Juice Leskisen puheita aaltoilee verbaalivirtuoosin oivalluksista ja kappaleiden taustoituksesta joutavaan, valkoviinissä lilluvaan höpinään.”
Apu, 29.10.2020

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Juice puhuu – Kootut muistelmat Vol II”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *