Ale!

Roman Sentšin

Jeltyševit, erään perheen rappio

19.90  10.00 

Perhe joutuu muuttamaan pieneen kyläpahaseen syrjäisellä maaseudulla. Venäläisen uuden realismin merkkiteos ei sääli ketään ja tuntuu sisuskaluissa asti.

Normaali 19.90  10.00 
ISBN: 978-952-264-470-1

Kirjoittaja: Roman Sentšin

Julkaisuajankohta: 10 / 2015

Sivumäärä: 286

Suomentaja: Kirsti Era

Alkuperäinen nimi: Елтышевы (Eltyshevy)

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Nikolai Mihailovitš Jeltyšev on miliisi humalaisten selviämisasemalla ja hänen vaimonsa Valentina Viktorovna on kirjastonhoitaja. Nuorin poika istuu vankilassa ja vanhempi kuluttaa aikaa kotona. Varsin tavallinen venäläinen virkamiesperhe siis.

Kun Nikolai menettää työnsä, perhe joutuu muuttamaan pieneen kyläpahaseen syrjäisellä maaseudulla. Kylä on vanha kuin Venäjä itse: yksi kuoppainen raitti, ei mukavuuksia eikä töitä. Päivittäisten vaikeuksien keskellä ihmiset hiljalleen menettävät inhimillisyytensä.

Venäläisen uuden realismin merkkiteos ei sääli ketään ja tuntuu sisuskaluissa asti.

”Kirsti Eran suomennos välittää hyvin Sentšinin pelkistetyn ilmaisun.” – Helsingin Sanomat

”Jeltyshevit on vaikuttavasti kirjoitettu dokumentaarinen kertomus 2000-luvun Venäjän rappiosta ja tämän rappion taustoista.” – Turun Sanomat

”Erinomainen romaani.” – Rossijskaja Gazeta

”Tämä voisi hyvin sattua missä tahansa muussa perheessä tai maassa.” – Lizok’s Blogspot

”Kirja vangitsee ajan hengen. Sentšinillä on uskomaton kyky tehdä näistä hiljaisista, arvaamattomista toisen luokan ihmisistä sankareita.” – Lev Danilkin

Artikkeleita ei löytynyt.
Sentšin, Roman

Roman Sentšiniä on usein verrattu Anton Tšehoviin. Hän on 2000-luvun merkittävin venäläistä uutta realismia edustava kirjailija. Hän syntyi Siperiassa vuonna 1971, opiskeli insinööriksi ja jatkoi opintoja Moskovan kirjallisuusinstituutissa, missä hän yhä luennoi. Jeltyševit, erään perheen rappio on hänen tähän mennessä tärkein kirjansa. Se on myös ensimmäinen suomennettu venäläistä uutta realismia edustava kirja. Kirja oli National Bestseller- ja Big Book Award -ehdokas vuonna 2010 ja Venäjän Booker Prize -ehdokas vuonna 2009. Sen käännösoikeudet on myyty seitsemään maahan. Sentšin asuu Moskovassa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Jeltyševit, erään perheen rappio”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *