Ale!

Vappu Taipale

Isoäitikirja

norm. 24.95 
Innon hinta: 14.90 

Jos isovanhemmuus osuu kohdalle, se muuttaa ihmisen ajattelua ja kokemuksia, se antaa huvia ja työtä. Ensi kertaa mummoksi tullessa kokemus on huikea. Isovanhemmuudesta ei vielä ole kovin paljon tutkimuksia, mutta arkikokemus tuottaa tarinoita ja juttua sitäkin enemmän. Isoäitikirja kokoaa ajankohtaista tutkimusta ja tietoa, mutta tarjoaa myös kokemuksia ja näkemyksiä. Isoisiäkään ei ole unohdettu, vaikka isoisätutkimus ottaa vasta ensi askeleitaan.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-743-6

Kirjoittaja: Vappu Taipale

Julkaisuajankohta: toukokuu / 2017

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Jos isovanhemmuus osuu kohdalle, se muuttaa ihmisen ajattelua ja kokemuksia, se antaa huvia ja työtä. Ensi kertaa mummoksi tullessa kokemus on huikea. Isovanhemmuudesta ei vielä ole kovin paljon tutkimuksia, mutta arkikokemus tuottaa tarinoita ja juttua sitäkin enemmän.

Suomi on pian neljän sukupolven maa, kun ihmiset elävät yhä vanhemmiksi. Vaikka monilla ei ole omia lapsia tai lastenlapsia, elämme monisukupolvisessa maailmassa, jossa vanhojen sukupolvien ja lasten välinen suhde on aina läsnä. Kenenkään ei tarvitse jäädä osattomaksi. Isoäitikirja kokoaa ajankohtaista tutkimusta ja tietoa, mutta tarjoaa myös kokemuksia ja näkemyksiä. Isoisiäkään ei ole unohdettu, vaikka isoisätutkimus ottaa vasta ensi askeleitaan.

Vappu Taipale on lääketieteen ja kirurgian tohtori, hän aloitti uransa lastenpsykiatrina. Ennen eläkkeelle siirtymistään hän työskenteli Stakesin (nykyisen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen) pääjohtajana. Taipale on ollut sosiaali- ja terveysministeri. Hän on kirjoittanut moniin sosiaali- ja terveysalan ja mielenterveystyön oppikirjoihin.

Vanhetessaan Vappu Taipale on syventynyt yhä enemmän ikääntymisen saloihin tutkimusten kautta. Vappu ja Ilkka Taipaleen perheessä on neljä lasta ja seitsemän lastenlasta.

Täydellisesti uudistettu laitos.

Artikkeleita ei löytynyt.
Taipale, Vappu

Vappu Taipale on lääketieteen ja kirurgian tohtori, hän aloitti uransa lastenpsykiatrina. Ennen eläkkeelle siirtymistään hän työskenteli Stakesin (nykyisen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen) pääjohtajana. Taipale on ollut sosiaali- ja terveysministeri. Hän on kirjoittanut moniin sosiaali- ja terveysalan ja mielenterveystyön oppikirjoihin. Vanhetessaan Vappu Taipale on syventynyt yhä enemmän ikääntymisen saloihin tutkimusten kautta. Vappu ja Ilkka Taipaleen perheessä on neljä lasta ja seitsemän lastenlasta.

Hän on kirjoittanut kirjat Vanha ja vireä – Virkistyskirja naisille ja Isoäitikirja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Isoäitikirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Mummojen vähättelyn pitää loppua, sanoo professori Vappu Taipale – Kun vanhemmat roikkuvat älylaitteissa, mummot antavat lapsille aikaa. Ikäihmisistä puhutaan Vappu Taipaleen mielestä syyllistävästi taakkana. Mummot eivät ole kestävyysvaje vaan kestävyyden tai, hän sanoo.” Helsingin Sanomat 13.5.2017

”Kirja on enemmän kuin tavallinen mummokirja, se on kirja naisena kasvusta, lapsuudesta, nuoruudesta alkaen läpi äitiyden ja vaihdevuosien omaan mummouteen. Kirjassa käsitellään myös herkkiä asioita tahattomasta lapsettomuudesta ja eroperheistä sekä yksityisyydestä puolin ja toisin. Ensiksikin pidin kirjan iloisesta ilmeestä ja otteesta. Lasten oivallukset kappaleiden alussa saivat nauramaan. Kirjan teksti oli riittävän suurta ja kappaleet tarpeeksi lyhyitä, jotta sitä oli helppo lukea myös pätkissä, 267 sivussa riittää luettavaa.” Mummo ja koira-blogi 11.5.2017

”Vappu Taipale, 77, on kirjoittanut vanhojen naisten kunniaksi kaksi kirjaa, joilla hän haluaa hälventää vanhenemiseen liittyviä pelkoja ja huolia. Taipale kannustaa naisväkeä vanhenemaan iloisesti ja rohkeasti omalla tavallaan. Oma elämä on vain pieni lenkki sukupolvien ketjussa, mutta on tulevia sukupolvia – heidän tarpeitaan, ilojaan ja surujaan. Elämä jatkuu.!” ET-lehti 7.5.2017