Ale!

Tapio Tamminen

Islamin aseeton soturi – Ghaffar Khan ja talebanien synty

norm. 23.00 
Innon hinta: 5.00 

Kirja kertoo Pakistanin Gandhiksi kutsutun vapaustaistelijan elämästä ja valottaa samalla Intian, Pakistanin ja Afganistanin lähihistoriaa ja tapahtumia, jotka johtivat talebanliikkeen syntyyn.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-035-2

Kirjoittaja: Tapio Tamminen

Julkaisuajankohta: 04 / 2011

Sivumäärä: 0

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Klikkaa tästä ja kuuntele Ylen Areenalta Viikon tietokirja -lähetys.

Abdul Ghaffar Khan oli maailman suurimman rauhanarmeijan perustaja, islamilainen pasifisti, joka istui kolmanneksen elämästään vankilassa.

”Toiseksi Gandhiksi” kutsuttu Khan nostatti väkivallan perinteestään tunnetut pataanit aseettomaan vapaustaisteluun brittejä vastaan. Aseettoman armeijan riveissä taisteli yli 100 000 miestä ja naista.

Ghaffar Khanin (1890-1988) poikkeuksellisessa elämätarinassa korostuu yksilön uskon ja tinkimättömän vakaumuksen merkitys historian muovaajana. Islamin aseeton soturi valottaa myös Intian, Pakistanin ja Afganistanin lähihistoriaa – tapahtumia, jotka johtivat talebanien syntyyn. Nykyään Khanin perustama ANP-puolue kamppailee rauhanomaisesti talebaneja vastaan Pakistanin levottomalla rajaseudulla.

Artikkeleita ei löytynyt.

Filosofian tohtori Tapio Tamminen on kulttuuriantropologi ja tietokirjailija. Hän aloitti uransa ympäristö- ja kehitysmaatiedon opettajana. Myöhemmin hän on toiminut radiotoimittajana ja tutkijana ja perehtynyt erityisesti uskonnolliseen nationalismiin Intiassa.

Hänen tuotantoaan ovat Edistyksen myytti – kertomus modernin yhteiskunnan kulttuurisesta paradigmasta (Suomen Antropologinen Seura, 1994), Moderni Intia – ristiriitojen suurvalta (yhdessä Mikko Zengerin kanssa, Vastapaino 1998), Pahan viehätys – natsismin ja terrorin lähteillä (Otava 2004), Guruja, joogeja ja filosofeja – Intian filosofiaa (toim.) (WSOY 2008), Sinisten vuorten adivasit – Intian alkuperäisväestö murroksessa (toim.) (Into 2010).

Tamminen on käsikirjoittanut ja ohjannut faktaa ja fiktiota yhdistäviä feature-ohjelmia vuodesta 1997 lähtien  (Radioateljee, YLE1) ja toimittanut Kolmannen maailman puheenvuoroja (YLE1) toistakymmentä vuotta. Tamminen on Tulevaisuuden tutkimusseuran aikakauslehti Futuran päätoimittaja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Islamin aseeton soturi – Ghaffar Khan ja talebanien synty”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *