Tom Standage

Ihmiskunnan syötävä historia

norm. 28.00 

Miten ruoka on muuttanut historiaa? Ihmiskunnan syötävä historia kertoo huikean tarinan – ja uskomattoman maukkaita anekdootteja.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-190-8

Kirjoittaja: Tom Standage

Julkaisuajankohta: 06 / 2013

Sivumäärä: 270

Suomentaja: Leena Teirioja

Alkuperäinen nimi: An Edible History of Humanity

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Ruoka on synnyttänyt imperiumeja ja sivilisaatioita. Viljelyn aloittaminen, maissin jalostaminen ja taistelu maustekaupan herruudesta ovat olleet mullistavia käännekohtia ihmiskunnan historiassa. Peruna, purkkiliha ja sahrami ovat aina olleet enemmän kuin pelkkää ravintoa.

Menestyskirjailija Tom Standagen teos jäljittää ruokavalion vaiheita, ruoka-aineiden valikoitumista ja geneettisen jalostuksen historiaa. Ihmiskunnan syötävä historia kertoo huikean tarinan – ja uskomattoman maukkaita anekdootteja.

”Todella merkittävä kirja.” – Scotland on Sunday

”Poikkeuksellisen hyvin kirjoitettu tarina valottaa historian laiminlyötyä ulottuvuutta.”
– Financial Times

”Tärkeää ei ole se, mikä ruuassa muuttuu, vaan se, mitä ruoka muuttaa. Eikä historiaa ohjaa vain yksi ruoka-aine vaan se, mitä Adam Smith olisi kutsunut ruokatalouden ’näkymättömäksi haarukaksi’.”
– New Scientist

”Standage tähdentää menestyksekkäästi, miten keskeisessä roolissa ruoka on elämässämme.”
– Washington Post

”Standage paljastaa ruuan jakeluun liittyviä seikkoja, jotka vaikuttivat esimerkiksi Napoleonin sotiin ja Neuvosto-imperiumin kaatumiseen.”
– Booklist

Artikkeleita ei löytynyt.
Standage , Tom

The Economistin taloustoimittaja Tom Standage on kirjoittanut mm. teokset Kuusi lasillista historiaa (Edita 2006), The Turk, The Neptune File ja The Victorian Internet. Hän on kirjoittanut tieteestä ja teknologiasta lukuisiin aikakaus- ja sanomalehtiin, kuten Wired, Guardian, Daily Telegraph ja New York Times. Standagella on tekniikan ja tietojenkäsittelytieteen loppututkinto Oxfordin yliopistosta. Hän asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Lontoon Greenwichissä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ihmiskunnan syötävä historia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *