Ale!

Daniel E. Lieberman

Ihmiskehon lyhyt historia – Evoluutio, hyvinvointi ja sairaudet

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512559

Kirjoittaja: Daniel E. Lieberman

Julkaisuajankohta: 4 / 2021

Sivumäärä: 480

Suomentaja: Ulla Lempinen, Anto Leikola & Kirsimarja Tielinen

Alkuperäinen nimi: The Story of the Human Body – Evolution, Health, and Disease

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Ihmiskehon lyhyt historia on innostava kertomus ihmis­kunnan historiasta ja oman kehomme evoluutiosta. Ih­minen ei ole aikoinaan kehittynyt tiettyjä olosuhteita varten, vaan kehomme on sekoitus ominaisuuksia, jot­ka olemme perineet lukuisilta edeltäviltä lajeilta. Tar­kat heitot mahdolliseksi tekevä olkapäämme on peräisin Homo erectukselta ja poskihampaamme Australopithecus-lajeilta.

Daniel E. Lieberman on maailman johtavia ihmisen evoluutiobiologian tutkijoita. Hän tarjoaa poikkeukselli­sen katsauksen oman kehomme miljoonien vuosien mit­taiseen kehitykseen ja sen tulevaisuuden näkymiin.

Ihmisen elimistö on ainutlaatuinen, mutta kehomme ei ole ennättänyt sopeutua maanviljelyn, karjatalouden ja teollisen vallankumouksen synnyttämiin, evoluution nä­kökulmasta salamannopeisiin muutoksiin. Ihminen pys­tyy juoksemaan antiloopin uuvuksiin savannilla ja meidät on tarkoitettu liikkumaan paljon. Tästä syystä nykyiset elämäntapamme uhkaavat aiheuttaa eräänlaisen ’elintaso­sairauksien tsunamin’.
Ongelmaan ei Liebermanin mukaan ole lääketieteel­lisiä, vaan ainoastaan kulttuurisia ja sosiaalisia ratkaisuja: meidän täytyy jälleen rakentaa yhteiskuntamme sellaisek­si, että se suosii omalle kehollemme soveltuvia elintapoja.

”Mahtava… Eeppinen matka, joka paljastaa kuinka aivan koko kehomme on muovautunut kuuden miljoonan vuoden kuluessa – kallomme, raajamme ja jopa aineenvaihduntamme.” – Neil Shubin

”Kiehtova… Helposti sulava ja monipuolinen johdanto kehomme kehitykseen.” – Nature

”Lieberman on löytänyt ihomme alta tarinan, joka on mukaansatempaava, valaiseva ja jopa karmiva.”
– Christopher McDougall

”Mittava katsaus siihen, mistä me tulemme ja mikä meitä nyt vaivaa.”
– Kirkus Reviews

Daniel E. Lieberman työskentelee Harvardin yliopiston evoluutiobiologian professorina. Hän on tutkinut pitkään ihmiskehon evoluutiota ja kirjoittanut lukuisia artikkeleita muun muassa Nature- ja Science-lehtiin. Juoksemisesta ja etenkin paljasjalkajuoksusta intoutunut Lieberman tunnetaan myös lempinimellä ”Barefoot Professor”. 

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ihmiskehon lyhyt historia – Evoluutio, hyvinvointi ja sairaudet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *