Ale!

Hanna Nikkanen & Työryhmä

Hyvän sään aikana – mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken

norm. 32.00 
Innon hinta: 14.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-809-9

Kirjoittaja: Hanna Nikkanen & Työryhmä

Julkaisuajankohta: 10 / 2017

Sivumäärä: 290

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,

Tietokirja siitä, miten ilmaston lämpeneminen iskee maahamme ja miten me reagoimme siihen

Tällä vuosisadalla ilmasto muuttaa kaiken. Suomella on yksi jalka vanhassa maailmassa: siellä metsäteollisuus ja tehomaatalous ohjaavat politiikkaa, jatkuva kasvu perustuu öljyn kulutukseen, ja jokaisella uudella sukupolvella on aina edeltäjiään enemmän tavaraa ja hyvinvointia. Toinen jalka on astumassa täysin toisenlaiseen maailmaan, jota emme vielä tunne.

Hyvän sään aikana tutkii Suomea keskellä ihmiskunnan historian jännittävintä käännettä. Kun luonnonvoimat uhkaavat karata ihmisen hallinnasta ja mullistavat talouden ja politiikan, pieni maa yrittää keksiä itsensä uudelleen. Sen asukkaat satsaavat biotalouteen ja kehittävät uusia kasviproteiineja, perustavat omavaraisyhteisöjä ja investoivat asejärjestelmiin. He pelkäävät muutosta, kiistävät muutoksen ja toivovat muutosta.

Teos yhdistää ilmastonmuutoksen eri tasot arkisesta planetaariseen. Kirjoittajat penkovat Suomen kestämättömimpiä valtarakenteita, tapaavat tulevaisuuden ilmastopakolaisia ja ja selvittävät, miten demokratiamme voisi kestää muutospaineen. Kirja tutkii erityisesti ihmisyhteisöä: miten me ihmiset reagoimme ja sopeudumme muutoksiin, miten meidän luomamme järjestelmät korjaavat kurssiaan?
Kirjan on kirjoittanut 21 journalistiikan opiskelijaa Tampereen yliopistosta vierailijaprofessori Hanna Nikkasen ohjauksessa.

Hanna Nikkanen on tutkiva toimittaja, joka on julkaissut neljä tietokirjaa sekä saanut mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ja Bonnierin suuren journalistipalkinnon. Hän kirjoittaa yritystoiminnasta, internetistä ja ympäristöstä. Nikkanen on yksi pitkää journalismia julkaisevan Long Playn perustajajäsenistä, ja hän toimii Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016–2017.

Työryhmään kuuluvat Silja Annila, Elli Harju, Sanni Harmanen, Tiina Heikkilä, Juho Kankaanpää, Esa Keskinen, Ella Kiviniemi, Minea Koskinen, Linda Manner, Sanni Mattila, Jannika Melkko, Erkki Mervaala, Markus Mäki, Samuli Niinivuo, Alma Onali, Sanna Pekkonen, Lasse Poser, Johannes Roviomaa, Reetta Rönkä, Sinikka Suominen ja Kaisa Uusitalo.

Lukunäyte

Nikkanen , Hanna
Hanna Nikkanen (s. 1981) on tutkiva toimittaja ja tietokirjailija, joka käsittelee työssään digitaalisen teknologian ja talouden globaalisaation aiheuttamia murroksia erityisesti ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta. Nikkasen esikoisteos Viaton imperiumi (Like 2010) tutkii suomalaistaustaisten suuryhtiöiden kohtaamaa kritiikkiä Iranin kansannousun yhteydessä, Kongon kaivoksilla ja Brasilian sellupelloilla. Sittemmin Nikkanen on tutkinut muun muassa arabikevättä, internetin valvontaa ja Fennovoima-hanketta. Nikkanen kuuluu pitkää journalismia julkaisevan Long Playn perustajajäseniin. Hänet on palkittu Euroopan komission journalistipalkinnolla (2010), tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla (2011) sekä Suurella journalistipalkinnolla (2013, yhdessä Anu Silfverbergin kanssa). Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hyvän sään aikana – mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kirjan tavoitteena ei ole kuvata ilmastonmuutosta vain tulevien sukupolvien haasteena vaan koko ajan tapahtuvana mullistuksena. Tämän lupauksen kirja lunastaa erinomaisella feature-journalismista tutulla otteella, jossa asiat tuodaan esille ihmisten ja tekojen kautta.”
Opetusministeriö, tiedonjulkistamisen valtionpalkinto, 26.9.2018

Palkittu ilmastokirja näyttää, miten lämpeneminen jo vaikuttaa suomalaisten elämään, Suomen Kuvalehti 6.11.2017

Opas tuntemattomaan – näin ilmastonmuutos vaikuttaa pääkaupunkiseutuun, Kirkko ja kapunki 18.10.2017

Ilmastonmuutos käytännössä: enemmän puutiaisaivotulehduksia, vähemmän hellepäiviä, ESS 9.10.2017

”Kuolleella planeetalla on todella hankalaa tehdä bisnestä”, Basso 5.10.2017

Ilmastonmuutoskirjan tekijä Suomen tulevaisuudesta: ”Tullaan olemaan sellainen maa, jota ei koskaan ole ollut”, Huomenta Suomi 4.10.2017

Ilmastonmuutoksesta kannattaa kiinnostua – ja nopeasti, Improbatur 27.9.2017

”Hyvän sään aikana -kirjaa työstää 21 opiskelijaa Nikkasen opastuksella. Tarkoituksena on tehdä tietokirja, joka kertoo mahdollisimman kattavasti Suomen ilmastonmuutostodellisuudesta tällä vuosikymmenellä. Kirjan myötä työryhmäläiset ovat tavanneet tutkijoita, poliitikkoja ja monien eri alojen asiantuntijoita. Matka on vienyt Suomen Lapista Brysseliin asti.” Yle Uutiset 14.5.2017