Ale!

Heini Strand

Hyvä verse – Suomiräpin naiset

14.90 21.90 

Normaali norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523510500

Kirjoittaja: Heini Strand

Julkaisuajankohta: 1 / 2019

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Tämä teos on lajissaan ensimmäinen: kirja Suomen räppäävistä naisista!

Kirjaan on haastateltu 27 räppäriä, naista. He kertovat, keitä artisteja he ovat lapsena kuunnelleet ja mistä heidän räppäämisensä on saanut alkunsa. Lisäksi räppärit jakavat huomioitaan rapin sukupuolikuvastosta ja kokemuksiaan suomiräp-kentältä. Olennaisina tarkastelun kohteina ovat myös itse räppääminen ja riimien kirjoittaminen. Teemoittain jaoteltujen lukujen myötä sivuille piirtyvät ohjeet aloittaa räppääminen itse.

Kirjan kontekstina toimii 2010-luvun lopun Suomi, mikä näkyy sellaisissa tekstin sisältämissä termeissä, kuten manspleinaaminen, naisoletettu ja rodullistaminen. Haastateltavat puhuvat nykyhetkestä käsin, joten kirjan merkitys ajankuvana on tärkeä.

Kirjan sivuilla versensä paljastavat räppärit Mariskasta Yeboyahiin, Rauhatädistä Mercedes Bentsoon sekä Sini Sabotagesta SOFAn SonSoniin ja FanFaniin.

Heini Strand (s. 1983) on kirjoittaja ja kirjastotyöläinen. Strand on työskennellyt muiden töiden ohessa freelance-toimittajana vuodesta 2007.

”Sitten kun Cheek voi vetää räppikeikan uskottavasti rimpsumekossa, tää maailma on valmis.”
 – FanFan – SOFA

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hyvä verse – Suomiräpin naiset”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Taitavasti rakennettu teos tuo myös kouriintuntuvasti esille, kuinka korostetun maskuliininen ja seksistinen suomiräpin maailma on, eikä asenteista ole vieläkään päästy eroon. Toivottavasti asiat muuttuisivat, eikä lähitulevaisuudessa tarvitsisi enää edes puhua erikseen ’naisräppäreistä’.”
Helsingin Sanomat

”Jo oli aikakin. Suomiräpin paistatellessa suosiossa ja alle nelikymppisten miesräppärien julkaistessa jo muistelmateok­siaan on merkillistä, ettei ainuttakaan suomiräpin naispuolisia tekijöitä laajemmin esittelevää kirjaa ole julkaistu. Hyvä verse on kaivattu ja tärkeä luku suomiräpin tarinassa.”
Helsingin Sanomat, 29.1.2019

Heini Strandin kirja Hyvä verse on loistava avaus räppimaailman kiinnostavaan puoleen. Kirja onnistuu kertomaan paljon siitä, miten naiset kokevat oman asemansa suomalaisessa räpissä. Ihailtavaa on erityisesti monipuolisuus: mukana ovat kaikki 2000-luvun alun naisräppärit Kanasta ja Mariskasta lähtien tämän päivän kuumiin nimiin, kuten Adikiaan ja Yeboyahiin.”
Helsingin Sanomat, 14.12.2019

”Hyvä Verse kokoaa yhteen 27 suomalaisen “naisräppärin” ajatukset. Kertonee jotakin skenestä, kun sukupuolen määrittelylle tässä yhteydessä on edelleen tarvetta.”
City, 15.3.2019

”Teos valottaa monipuolisesti räppäreiden
haasteita miesvaltaisella kentällä.”
Kaleva, 18.1.2019

”Kirja tuo monipuolisia näkemyksiä ja mielipiteitä esiin ja jokaisella artistilla onkin oma lähtökohtansa musiikin tekemiseen ja ”naisräppärinä” olemiseen.”
Bookishteaparty-blogi, 15.1.2019