Ale!

Laura Gustafsson

Huorasatu

4.95 10.00 

Huorasatu on naisen luomiskertomus ja tekijänsä mukaan vähän kuin Raamattu. Vain lyhyempi. Finlandia-palkinto- ja Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkintoehdokas!

Normaali norm. 28.00 
Innon hinta: 10.00 
Pokkari norm. 15.00 
Innon hinta: 4.95 
ISBN: 978-952-264-063-5

Kirjoittaja: Laura Gustafsson

Julkaisuajankohta: 09 / 2011

Sivumäärä: 296

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Tänä syksynä:
Jumalat saapuvat Helsinkiin (vahingossa)!
Milla ryhtyy huoraksi! Kallakin ryhtyy huoraksi!
Seksiä, väkivaltaa, työvoimapolitiikkaa!
Ihmeellisiä eläimiä!
Maailman kauneimpia naisia! Ja myös joitain miehiä!
Tänä syksynä:
Rakkaus voittaa kuoleman (ainakin melkein)!
Kalla ryhtyy siivoojaksi! Milla ryhtyy äidiksi!
Söpöjä vauvoja!
Zombeja ja jälleensyntymiä!
Tänä syksynä:
Patriarkaatti kaatuu!

Huora, neitsyt, äiti, madonna vai Cher? Suppeahko valikoima. Huorasatu kertoo totuuden naisen esihistoriasta, klitoriksen mysteeristä ja naisvankilan jännittävästä arjesta sekä siitä, mitä todella tapahtuu tyttöjen makuuhuoneissa. Teos pureutuu rujon runollisesti jumaluuteen, eläimellisyyteen ja ihmisyyteen, naisten ja miesten väliseen ristiriitaan, sopivan pukeutumisen ongelmallisuuteen, väkivallan välttämättömyyteen, seksin pohjattomaan hämmentävyyteen, rahaan ja rahattomuuteen sekä tietysti lihaan, kaikissa ilmenemismuodoissaan.

Kirja näyttää keskisormea kaikkien niiden puolesta, joita on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti lajin, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen tai sosiaalisen statuksen vuoksi.

Huorasatu on tekijänsä mukaan vähän kuin Raamattu. Vain lyhyempi.

Laura Gustafssonin nettisivut
Huorasatu Facebookissa
Huorasadun ensi-ilta Ryhmäteatterissa 31.1.2013

Huorasatu oli vuoden 2011 Finlandia-palkinto- ja Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkintoehdokas.

“Huorasadussa ääneen pääsevät prostituoidut ja paskaduunarit”, Ylioppilaslehti 17.9.2011
“Glamourblondi”, Vihreä Lanka 2.12.2011
“Satutäti Laura Gustafsson”, City-lehti 24/2011
Satu Silvo: Huorasadussa ajattelemisen aihetta teinitytöillekin“, 23.1.2013

Huorasatu on julkaistu myös saksaksi.

146_26861_130380_xxl

Gustafsson, Laura

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkiläinen kirjailija ja näytelmäkirjailija.

Teatterikorkeakoulusta valmistuneen Gustafssonin hahmot ovat suorasanaisia, jopa karikatyyrimäisiä. Hän hyödyntää henkilögalleriassaan mytologioita ja pikku-uutisia. Leikittelevällä kerronnalla hän käsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten toiseutta, väkivaltaa ja ihmisyyttä. Teosten paikoin synkeää maailmaa keventävät huumori ja Gustafssonin omintakeinen mielikuvitus.

Esikoisteos Huorasatu (2011) nousi Finlandia-ehdokkaaksi. Se on kertomus naisiin kohdistuvasta väkivallasta läpi historian, julkaistu Saksassa ja Ranskassa ja kääntyy parhaillaan turkiksi. Toinen romaani Anomalia (2013) käsittelee kieltä, pahuutta ja susilapsia ja herätti heti ilmestyessään huomiota Ranskassa.

Gustafssonin kolmas romaani Korpisoturi ilmestyi syksyllä 2016. Se katsoo ihmistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan.

Gustafsson työskentelee romaanien kirjoittamisen ohessa yhdessä taiteilija Terike Haap­ojan kanssa. He ovat luoneet Toisten ­historia -projektin, joka tarkastelee maailmanhistoriaa eläinten näkökulmasta. Yleisölle on esitetty Naudan historian museo -näyttely (2013) ja Oikeusjuttu-luentoesitys (2014). Syksyllä 2016 valmistui Museum of Nonhumanity – Epäihmisyyden museo Helsingin Suvilahteen.

Gustafsson kirjoittaa säännöllisesti myös omaa blogia, jossa hän kommentoi ja pohtii ajankohtaisia aiheita sekä henkilökohtaista elämäänsä.

Laura Gustafssonin nettisivut

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Huorasatu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Gustafsson ei tyydy ainoastaan esittelemään ongelmia vaan hän myös pyrkii löytämään ratkaisuja niihin. Naisten kahlehdittu asema on kysymys, johon kirjailija etsii vas- tausta ja tarjoaa ratkaisuksi kaikki naiset kattavan lukutaidon sekä naisia sortavien perinteiden, kuten suvun ja heimon aseman murtamista.” Sirpa Jegorof, YLE

“Romaani ilahduttaa luita vihlovalla riekkuhuumorillaan. Tarinan kaikkinäkevä kertoja hurmaa odottamattomilla assosiaatioilla ja tarmokkuudellaan. ” Helena Miettinen, Savon Sanomat, 25.11.2011

“Ansiokkaassa romaanissaan Gustafsson rikkoo railakkaasti monia tabuja, mikä näkyy jo hänen teoksensa kielessä. Osa kirjaan tarttuvista saattaa kavahtaa kirjan kirosanojen värittämää kieltä ja väkivaltaisia tapahtumia, mutta tyylikeinona ne todella toimivat ja herättävät tarinan eloon. Railakas ja iloinen kieli vievät lukijan yli rankkojenkin kohtausten…minusta joka tapauksessa tuli heti Laura Gustafssonin fani. Hieno teos, johon suosittelen tutustumaan vailla ennakkoluuloja.” Kirjavinkit, 23.2.2012

”Jollain ilveellä Gustafsson osaa sanoa asian juuri niin kuin se sanotaan tuolla ulkona. Tunnistaminen aiheuttaa mielihyvää, ja suupieli nykii tavan takaa.” Helsingin Sanomat

Huorasatu on kirjallinen Kill Bill eli koston juhlaa koomisen absurdissa ja seksikkäässä puvussa.” Turun Sanomat

“Taitava kerronta sitoo elementit ehjäksi – ja ennen kaikkea hulvattoman hauskaksi – kokonaisuudeksi.” Aamulehti