Ari Turunen

Humalan henki – Eli juomatapojen tarina

norm. 4.90 9.00 

Mitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin? Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien on maan päällä virrannut viini, olut, viina, vodka, absintti ja tuhannet muut juomat.

Normaali norm. 9.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 4.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 978-952-264-410-7

Kirjoittaja: Ari Turunen

Julkaisuajankohta: 08 / 2015

Sivumäärä: 288

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä tapahtui, kun Ruotsin kuningas juotti karhun humalaan linnassaan? Entä mikä juoma innosti Shakespearen sutkapuheisiin?

Kun ihminen pysähtyi viljelemään maata, siitä lähtien on maan päällä virrannut viini, olut, viina, vodka, absintti ja tuhannet muut juomat. Alkoholi on kuulunut kaikkien kulttuureiden keskeisiin juhlahetkiin.  Montako keksintöä tehty, ilman että viini olisi kostuttanut ajatusta? Kolmas uudistettu painos julkaistu elokuussa 2015.

”Ari Turusen tapa kirjoittaa kulttuurihistoriaa on tietyllä tavalla vanhahtava: jatkuva anekdoottien virta tuo mieleen Armas J. Pullan ja kumppanit. Sujuvaa tekstiä on toisaalta mukava lukea eikä teoksen kulttuuritutkimuksellista otetta sovi kiistää. Raittiusihmisiä varmasti huojentaa tieto, että Turunen on omistanut pari lukua myös humalan haitoille, törttöilylle ja krapulalle. ” Tauno Linkoranta, Yliopisto.

Artikkeleita ei löytynyt.
Turunen , Ari

Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on kirjoittanut useita kirjoja ihmisten tapojen historiasta: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina,  Hyvän ja Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina, Humalan henki eli juomatapojen tarina, Ei onnistu! Jälkiviisasta vastustamisen historiaa, Tosi on! Valheen, vilpin ja vääristelyn historiaa ja Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa.  Ylimielisyyden historian saksankielisestä versiosta on otettu kolme painosta. Hän on tehnyt useita radio-ohjelmasarjoja historiasta ja tieteestä. Lisensiaatintyössään hän tutki eri kulttuurien maailmankuvia ja kulttuurien omalaatuisia käsityksiä toisistaan. Siitä syntyi myös kirja Maailman kuvat eli mitä kartat kertovat meistä ja muista.

Ari Turunen avaa talouskriisejä Docventuresissa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Humalan henki – Eli juomatapojen tarina”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *