Ale!

Pauli Jokinen

Helsingin murhahistoria – 110 tarinaa henkirikoksista

14.90 24.90 

Normaali 32.00  24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523512689

Kirjoittaja: Pauli Jokinen

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 280

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Helsingin murhahistoria esittelee yli sata henkirikosta 1800-luvulta tähän päivään. 

Kirjassa käsitellään viime vuosikymmenten aikana kansaa kohahduttaneita murhatapauksia, kuten Steen Christensenin poliisimurhat Tehtaankadulla, Sanna Sillanpään ampumaratasurmat Albertinkadulla ja veroprofessori Kari S. Tikan kuolema. Vanhemmista tapauksista läpi käydään muun muassa Inga Myllärin traaginen kohtalo, Ilpo Larhan suorittama palkkamurha ja Jammu Siltavuoren karmivat teot. 

Mukaan mahtuu myös historiallisesti merkittäviä tapauksia, kuten kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin, prokuraattori Eliel Soisalon-Soinisen ja sisäministeri Heikki Ritavuoren salamurhat. 

Helsingin historia on pullollaan myös selvittämättömiä murhia. Kuka tappoi ja kätki Jussi Helasvuon vuodesohvaan? Kuka suoritti Punavuoren kaksoismurhan? Kuka tappoi Susanne Lindholmin käpyläläisen talon kellariin? Kuka ampui kanadalaisen opiskelijan keskellä kaupunkia? Nämä tapaukset saattavat jäädä ikuisiksi mysteereiksi. 

Tunnettujen murhien ohella kirjassa esitellään vähemmän huomiota saaneita ja unohduksiin painuneita tapauksia: Arabiassa ruumista kuljetettiin lastenvaunuissa, Aleksis Kiven kadulla surmansa sai väärä mies, naisen ruumista etsittiin Huopalahden kaatopaikalta, Lauttasaaressa työpaikan oven edestä löytyi vain pelkkä pää ja tunnettu näyttelijä surmasi vaimonsa palkintokirveellä. 

Kirjassa esitellyt murhatapaukset on järjestetty kaupunginosien mukaan. Lukija voi halutessaan tutustua autenttisiin henkirikospaikkoihin Etelä-Helsingissä kirjassa olevan kartan opastamana. Toki hurjan retken voi tehdä myös kotisohvalta käsin. 

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Erinomaisesti olosuhteisiin sopivat itsenäiset kävelykierrokset, ja siksi Pauli Jokisen tuore kirja Helsingin murhahistoria sopii aikaan erinomaisesti. Sopivaa sekä ulkopaikkakuntalaiselle että paljasjalkaiselle stadilaiselle – ani harva heistäkään tuntee kaikkia näitä tapauksia.”
Ilta-Sanomat, 30.5.2020

”Jokisen kirjan lukee ahmien. On helppo heittäytyä mukaan, sillä tarinat ovat ytimekkäitä, sivun kahden mittaisia.”
MTV, 5.4.2020

”Helsingin murhahistoria -kirjan rikoskuvaukset ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Valitettavan moni kirjassa esitelty rikos on yhä selvittämättä – surullisimpana esimerkkinä mainittakoon vuonna 1910 tapahtunut 5-vuotiaan tytön murha.”
Kirjavinkit.fi, 19.4.2020

Jokinen, Pauli

Pauli Jokinen on laaja-alaisesti Helsingin historiaan perehtynyt tietokirjailija, joka on aikaisemmin kirjoittanut kävelykirjoja, kuten suursuosioon nousseen Sunnuntai­kävelyllä Helsingissä (Minerva 2010). Jokinen toimii kaupunkioppaana ja on järjestänyt tapahtumia Murha­kävelyistä Helsingin kävelyfestivaaleihin. 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Helsingin murhahistoria – 110 tarinaa henkirikoksista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *