Ale!

Elisa Aaltola

Häpeä ja rakkaus – Ihmiseläinluonto

14.90 19.90 

E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Normaali norm. 25.00 
Innon hinta: 19.90 
ISBN: 9789523511552

Kirjoittaja: Elisa Aaltola

Julkaisuajankohta: 10 / 2019

Sivumäärä: 230

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä häpeä ja rakkaus ovat? Miten ne vaikuttavat tapaamme ymmärtää itseämme, muita ja maailmaa? Filosofi Elisa Aaltolan teos vastaa näihin kysymyksiin hyödyntäen sekä filosofista että psykologista tutkimusta.

Kirja esittelee erilaisia häpeän ja rakkauden muotoja sekä niiden suhdetta hyvään elämään ja moraaliseen taitoon. Erityisen huomion kohteena ovat häpeä ja rakkaus luonto- ja eläinsuhteessa: mikä näiden tunteiden rooli on ilmastomuutoksen, lajisukupuuton ja eläinteollisuuden aikakaudella? Kirjaa voi kuitenkin lukea myös yleisenä johdatuksena häpeän ja rakkauden sekä kipuisiin että mahdollistaviin maastoihin.

Arvostelut ja uutiset:

”Länsimainen filosofia on pitkään marginalisoinut tunteiden roolia, huomauttaa Elisa Aaltola teoksessaan Häpeä ja rakkaus – Ihmiseläinluonto. Tämä puolestaan on johtanut siihen, että emme huomaa, miten tunteet vaikuttavat ajatteluumme ja päätöksiimme.”
Helsingin Sanomat, 22.2.2020

”Miksi emme kierrätä tai vähennä lentämistä, vaikka tiedämme paremmin? Miksi raivoamme somessa? Filosofian tutkijan mukaan hyveelliseksi voi opetella. Tärkeää on tiedostaa omat tunteensa, jotka vaikuttavat moraaliimme.”
Turun Sanomat, 17.10.2019

”Vuonna 2004 kuollut ja dekonstruktiosta tunnettu ranskalaisfilosofi Jacques Derrida on vaikuttanut nykyajatteluun ympäri maailmaa. 2006 julkaistiin hänen eläintä käsittelevät luentonsa, jotka nyt on suomennettu kirjaksi Eläin joka siis olen. Kirjassa filosofi pohtii, miksi häntä hävettää olla alasti kissan edessä. Teos kyseenalaistaa Descartesista alkavan länsimaisen filosofian tradition eläinkäsitykset ja saa meidät ajattelemaan eläimiä uudella tavalla. Keskustelemassa Kulttuuriykkösessä ovat Derridan kirjan suomentanut Anna Tuomikoski sekä Turun yliopistosta filosofi Elisa Aaltola, jolta on julkaistu uutuuskirja Häpeä ja rakkaus.”
Kulttuuriykkönen, 29.10.2019

”Eläinten oikeudet ovat isosti tapetilla ruuan tuotantoon liittyvissä kysymyksissä, mutta lemmikkeihin liittyvät eettiset pohdinnat jäävät usein vähemmälle huomiolle. Onko meillä oikeus ottaa eläin omaksi huviksemme ja mitä velvollisuuksia päätöksestä seuraa? Etusivun lemmikki-spessussa kävi vieraana filosofi Elisa Aaltola, jonka kanssa pohdittiin esimerkiksi eläinten lopettamiseen ja jalostukseen liittyviä kysymyksiä.”
YleX, 5.6.2020

”Häpeä ja rakkaus on hieno kirja. Ilmastokatastrofista ahdistuvana ihmisenä koin tämän erittäin tarpeelliseksi ja hyödylliseksi osaksi keskustelua. Elisa Aaltola antaa käytännöllisiä työkaluja ympäristön ja eläinten tuhoon liittyvien tunteiden käsittelyyn.”
Kirjavinkit, 4.1.2020

Artikkeleita ei löytynyt.
Aaltola , Elisa

Elisa Aaltola on Turun yliopistossa työskentelevä filosofi, joka on keskittynyt eläin- ja ympäristöfilosofiaan sekä moraalipsykologiaan. Hän on julkaissut kymmeniä tieteellisiä artikkeleita sekä useita kansainvälisiä kirjoja. Aaltolan suomenkielisiin kirjoihin lukeutuvat Empatia – Myötäelämisen tiede (yhdessä Sami Kedon kanssa), Eläimet yhteiskunnassa (toim. yhdessä Sami Kedon kanssa) ja Johdatus eläinfilosofiaan (toim.) ja Eläinten moraalinen arvo. Vapaa-ajallaan Aaltola kulkee mieluiten metsissä koiralaumansa kera puita ja hyönteisiä ihmetellen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Häpeä ja rakkaus – Ihmiseläinluonto”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.