Ale!

Jussi Förbom

Hallan vaara – Merkintöjä maahanmuuton puhetavoista

3.00 9.00 

Pelkoa ja inhoa eduskunnassa. Millaisiin sanankäänteisiin institutionalisoitunut muukalaiskammo kätketään? Hallan vaara tarttuu maahanmuuttopuheeseen konkreettisten esimerkkien avulla.

Normaali norm. 15.00 
Innon hinta: 3.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 16.90 
Innon hinta: 9.00 
ISBN: 978-952-01-0517-4

Kirjoittaja: Jussi Förbom

Julkaisuajankohta: 09 / 2010

Sivumäärä: 204

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kokoomuksen Ben Zyskowicz esitti ”ankkurilapsiongelmaan” eduskunnassa oman ratkaisunsa 17.11.2009: perheet pitäisi yhdistää ”sinne Somaliaan” lähettämällä lapset takaisin. Keskustan Antti Rantakangas lausui samassa paikassa kuukautta myöhemmin: ”Kun turvapaikanhakijoita on nelinkertaisesti, Suomi on liian vetovoimainen. Järjestelmä ei toimi.” Kokoomuksen Tuulikki Ukkola puolestaan totesi, että ”rasismin lisääntyminen osoittaa selkeästi, että maahanmuuttopolitiikka on ollut vuosikausia epäonnistunutta.”

Edustajat olettavat, että suomalaisten enemmistö pelkää maahanmuuttajia eivätkä halua näiden ”tulvivan” maahan. Kilpaillakseen ”kansan” huomiosta maahanmuuton vastustajien kanssa he koventavat kielenkäyttöään ja sanovat sen, mitä todella ajattelevat. Tuloksena, että mediajulkisuuden asenteet kärjistyvät.

Hallan vaara -pamfletin ydin on tämän epäkeskustelun noidankehä. Pelko uhkakuvien toteutumisesta on johtanut vainoharhaiseen lietsontaan, ja samalla politiikka on kadottanut kykynsä käsitellä maahanmuuton kysymyksiä asiallisesti. ”Järjestelmä” toimii, jos ulkomaalaiset pysyvät ulkomailla, eikä silloin, jos he haluavat asettua Suomeen. Siksi turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun reagoidaan politiikan foorumeilla aggressiivisesti ja torjuvasti.

Mitä kukakin siis sanoi, ja millaisiin sanankäänteisiin institutionalisoitunut muukalaiskammo kätketään? Hallan vaara tarttuu maahanmuuttopuheeseen konkreettisten esimerkkien avulla.

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Förbom , Jussi

Vapaa toimittaja Jussi Förbom (s. 1972) on ”valveutuneiden ja huolestuneiden kansalaisten muodostaman maahanmuuttokriittisen, puolueisiin sitoutumattoman kansanliikkeen Homma ry:n” ylläpitämän Hommaforumin mukaan kommari, reikäpää, ihmisoikeuskouhkaaja ja utopisti-kiihkoilija. Hän veti muun muassa syksyllä 2009 Yle Radio 1:ssä suomalaisia ihmisoikeusongelmia ruotivaa Oikeutta ihmisille! Suoraa puhetta tasavertaisuuden harhasta -keskusteluohjelmaa. Hän on työskennellyt myös kulttuurisihteerinä ja Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n toiminnanjohtajana. Förbom on Pax-lehden päätoimittaja ja Amnestyn Suomen osaston puheenjohtaja.

Förbom on ihmisten kanssa mielellään eri mieltä eikä yleensä malta pitää tätä omana tietonaan. Harrastuksekseen hän ilmoittaa yhteiskunnallisen huolestumisen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hallan vaara – Merkintöjä maahanmuuton puhetavoista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *