Ale!

Taipale Kaarin (toim.) 

Guggenheimin varjossa

10.00  0.00 

Gutguttaako? Keskustelu Helsingin kaupungin Guggenheim-museohankkeesta käy kuumana. Guggenheimin varjossa kerää puheenvuorot yhteen ja herättää ajattelemaan.

PDF 10.00  0.00 
ISBN: 978-952-264-134-2

Kirjoittaja: Taipale Kaarin (toim.) 

Julkaisuajankohta: 01 / 2012

Sivumäärä: 0

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Guggenheim-huuma on vallannut Helsingin virkamiehet. Ajatus kaupungin taidemuseon liittämisestä newyorkilaisen Guggenheim-museon franchisingketjuun on arvioitava myös kaupunkipolitiikan näkökulmasta. Mitä museohanke merkitsisi helsinkiläisille, jos Tennispalatsi ja Lasipalatsi myytäisiin uuden museon rahoittamiseksi, kuten on suunniteltu? Jo pelkkä Guggenheim -museohankkeen selvitystyö maksaa noin kaksi miljoonaa euroa.

Helsingin kaupungin Guggenheim-museohanke on kiistanalainen. Guggenheimin varjossa kokoaa kriittistä keskustelua aiheen ympäriltä. Äänessä ovat useat kulttuurivaikuttajat ja poliitikot. Kaupunkitutkija Kaarin Taipale on koonnut puheenvuorot yksiin kansiin.

Kiasman entinen johtaja Tuula Karjalainen pohtii, mitä Guggenheimin tulo merkitsisi suomalaiselle taiteelle ja taidemuseoille. Tohtoriopiskelija ja vanhempi tutkija Aalto-yliopistossa Patrizia Hongisto miettii Guggenheimia kaupunkimarkkinoinnin välineenä, tilastokeskuksen Aku Alanen merkitystä Helsingin taloudelle. Poliitikko Arja Alho kertoo, miten hanke myydään päätöksentekijöille. Guggenheim-säätiö julkaisi oman selvityksensä tammikuussa 2012. Heti perään ilmestyvä Guggenheimin varjossa laajentaa keskustelua ja herättää sinutkin ajattelemaan.

 

Guggenheimin varjossa mediassa:
YLE Uutiset 25.1.2012.
”Guggenheim sotii taideammattilaisten arvomaailmaa vastaan”. STT/Verkkouutiset 26.1.2012.
”Oikesti puhutaan vain rahasta”. STT/Iltalehti 25.1.2012.
Pamflett som motdrag till Guggenheimraporten. YLE 25.1.2012.
Tutkija: Guggenheim painaa ohituskaistalla – käsittämätöntä. Cult24.fi 25.1.2012.

Taipale , Kaarin
Tekniikan tohtori ja kaupunkitutkija Kaarin Taipale on kirjoittanut mm. pamfletin Kaupunkeja myytävänä (2012) ja toimittanut kirjat Metropolipolitiikkaa! (2011) ja Guggenheimin varjossa (2012). Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Guggenheimin varjossa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *