Ale!

Laila El-Haddad

Gazamom

29.00  27.00 

Mitä Gazassa todella tapahtuu? Gazamom on läpileikkaus maahan, joka on koko maailman huomion keskipisteessä ja silti eristetty.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522640819

Kirjoittaja: Laila El-Haddad

Julkaisuajankohta: 09 / 2012

Sivumäärä: 320

Suomentaja: Soili Takkala

Alkuperäinen nimi: Gaza Mom. Palestine, Politics, Parenting and Everything In Between. Just World Books 2011.

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Palestiinalainen toimittaja Laila El-Haddad on matkalla Gazaan yhdeksän kuukauden ikäisen lapsensa kanssa, kun raja suljetaan. Hän odottaa puolitoista kuukautta rajalla. Tästä alkaa kertomus elämästä maailman suurimmassa avovankilassa.

Miehitetyn maan nurinkurisessa arjessa melkein kaikkeen tottuu. Lapsi oppii erottamaan toisistaan Israelin kranaattitulituksen ja konekiväärin papatuksen. Tiedustelulennokkeja lentää kuin lintuja. Raja on auki neljä päivää kuukaudessa. Silti pelko jäytää vatsassa, kun pitäisi yrittää nukkua, vaikka ilmahyökkäys voi osua omaan taloon. Ja on sokki, kun saa ventovieraalta kuulla olevansa terroristi.

Laila El-Haddad tuli kansainvälisesti tunnetuksi Gazamom-blogistaan ja artikkeleistaan al-Jazeeraan Gazan sodan aikana. Vuodet 2004-2010 kattava kirja on läpileikkaus maahan, joka on yhtä aikaa koko maailman huomion keskipisteessä ja eristetty ja jonka asukkaat voivat yhä vain haaveilla vapaudesta ja tavallisesta elämästä.

Artikkeleita ei löytynyt.
El-Haddad , Laila

Laila El-Haddad on Kuwaitissa syntynyt, Saudi-Arabiassa ja Gazassa kasvanut palestiinalainen toimittaja, bloggaaja ja media-aktivisti. Hän on opiskellut Bahrainissa ja Yhdysvalloissa. Vuosina 2003-2006 hän oli al-Jazeeran englanninkielisten verkkosivujen Gazan-kirjeenvaihtaja. Työnsä vuoksi Laila El-Haddad matkusti Gazaan ja kirjoitti tapahtumista blogiinsa, sillä hänen miehellään Yassinella ei palestiinalaisena pakolaisena ole oikeutta palata Gazaan.

Laila El-Haddad on ohjannut kaksi Gazasta kertovaa dokumenttielokuvaa, Tunnelikauppa (Tunnel Trade) ja Rafahin leikkikenttä (A Rafah Playground). Hänen bloginsa on nimetty parhaaksi Lähi-idän blogiksi ja voittanut useita palkintoja. Hänen artikkeleitaan on julkaistu myös lehdissä The Washington Post, International Herald Tribune, The New Statesman, Le Monde diplomatique ja Electronic Intifada. Nykyään Laila El-Haddad asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa pääasiassa Yhdysvalloissa.

Laila El-Haddad vieraili Suomessa Maailma kylässä -festivaalilla toukokuussa 2010. Kuuntele hänen haastattelunsa täältä.

Gazamom-blogi löytyy täältä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Gazamom”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *