Ale!

Unto Tähtinen

Gandhi

10.00  5.00 

Intialaiset antoivat Gandhille nimen ”Mahatma”, suuri sielu. Hänessä ikivanha perinne yhtyi radikaaliin muutokseen. Kirjassa Suomen merkittävin gandhilaisuuden tuntija Unto Tähtinen esittelee Gandhin keskeiset ajatukset.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-213-4

Kirjoittaja: Unto Tähtinen

Julkaisuajankohta: 08 / 2013

Sivumäärä: 176

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

”Mahatma Gandhi on vuosisatamme huomattavimpia persoonallisuuksia”. Näin alkaa Unto Tähtisen klassikkokirjan takakansiteksti vuodelta 1989, ja kuvaus pätee alati. Gandhi ei vanhene. Hänessä yhtyy ikivanha perinne radikaaliin muutokseen. Intialaiset antoivat Gandhille nimen ”Mahatma”, suuri sielu.

Gandhi-teoksessa Suomen merkittävin gandhilaisuuden tuntija Unto Tähtinen esittelee Gandhin keskeiset ajatukset. Hän valottaa Gandhin suhdetta uskontoon, moraaliin, väkivallan ongelmaan, yhteiskunnallisen muutoksen keinoihin, väkivallattomaan vastarintaan ja suoraan toimintaan.

Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1970 ja toisen kerran 1989.

Artikkeleita ei löytynyt.

Unto Tähtinen on filosofian tohtori ja Suomen merkittävin gandhilaisen filosofian tuntija. Hän matkusti Intiaan vuonna 1954 mukanaan vain ”matkalippu ja 60 puntaa rahaa ja päätös olla siellä muutaman vuoden”. Intiassa Tähtinen opiskeli Benaresin Hindu-yliopistossa ja sai Gandhin muistosäätiön stipendin tutkimustyöhön.

Hänestä tuli Helsingin yliopiston intialaisen uskontofilosofian dosentti. Tähtinen on kirjoittanut teokset Indian philosophy of value (1967), Ahims – Non-violence in Indian tradition (1976), The Core of Gandhi’s Philosophy (1979), Indian traditional values (1983) ja Miksi elät? Intialaiset elämänarvot (1984).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Gandhi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *