Ale!

Eskelinen Teppo ja Bruun Otto (toim.) 

Finanssikapitalismi – jumala on kuollut

3.00 4.90 

Erilainen katsaus nykyisen finanssikriisin nostattamiin kysymyksiin. Kirjoittajat hakevat innoituksensa motosta: ”Jokainen kriisi on mahdollisuus.”

Normaali norm. 13.00 
Innon hinta: 3.00 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 4.90 
ISBN: 978-952-01-0298-2

Kirjoittaja: Eskelinen Teppo ja Bruun Otto (toim.) 

Julkaisuajankohta: 09 / 2009

Sivumäärä: 128

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Finanssikriisi on saanut maailmalla lehdistön puhumaan kapitalismin lopusta. The Economist ja Wall Street Journal ovat kansilehtiään myöten kysyneet: onko kapitalismi sellaisena kuin sen tunnemme loppu? Kriisit kulttuurissa, tuotannossa, rahoitusjärjestelmissä tai ihmisten suhteessa ympäristöön ovat olleet historian hullujen hetkien (1788-1789, 1848, 1905, 1968) taustalla. Suuret sosiaaliset mullistukset on myöhemmin kytketty näihin hetkiin – niin konkreettiset saavutukset (kuten modernin äänioikeuden syntyminen) kuin seksuaalinen vapautuminenkin.

Kriisit mahdollistavat mielikuvituksen politiikassa ja tuovat uusia analyysejä julkisuuteen. Jo nyt rahoitusmarkkinoiden kriisi on avannut uuden keskustelun ”sääntelystä”, joka on ollut pois poliittisesta päiväjärjestyksestä pitkään.

Talouskriisiä perkaamassa muun muassa Markus Jäntti, Matti Ylönen, Tuuli Hirvilammi, Elina Turunen, Lauri Holappa ja Ville-Pekka Sorsa. He kirjoittavat veroparatiiseista, kiinteistöpornosta, tuntemattomista tappioista, elvytyksestä ase ohimolla, tyytyväisestä ympäristöstä, herra Keynesistä ja kapitalisteista ja etsivät uutta rahoitusta.

Bruun , Otto
Otto Bruun on 24-vuotias kansantaloustieteen opiskelija ja Le Monde diplomatiquen ruotsinkielisen painoksen toimittaja ja osa-aikainen taloustoimittaja. Bruun toimii ylioppilasliikkeessä ja harrastaa kehitystaloustiedettä. Lue lisää..
Eskelinen , Teppo
Teppo Eskelinen on filosofi ja yhteiskuntapolitiikan dosentti, joka on työskennellyt mm. Aalto-yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa ja Vasemmistofoorumin toiminnanjohtajana. Eskelisen tuotantoon kuuluu tieteellisten artikkelien ohella useita kirjoitettuja tai toimitettuja kirjoja. Lue lisää..

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Finanssikapitalismi – jumala on kuollut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *