Ale!

Joseph E. Stiglitz

Euro – Voiko Eurooppa selvitä hengissä yhteisestä valuutasta?

14.90 26.90 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523512535

Kirjoittaja: Joseph E. Stiglitz

Julkaisuajankohta: 2 / 2020

Sivumäärä: 480

Suomentaja: Kirsimarja Tielinen

Alkuperäinen nimi: The Euro – How a Common Currency Threatens the Future of Europe

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Arvostetun taloustieteilijän ja nobelistin Joseph E. Stiglitzin teos on tärkeää ja silmiä avaavaa luettavaa meille kaikille. Teoksessaan Stiglitz selvittää, miksi euroalueen valuvioista on tullut vakava uhka koko Euroopan unionille. 

Alun perin euron piti olla merkittävä askel kohti yhtynyttä Eurooppaa ja vaurautta, mutta toisin kävi. Euron takia euroalueen maat eivät ole toipuneet vuoden 2008 taloudellisesta romahduksesta ja koko talousalue on taantunut nopeasti suhteessa muihin maanosiin. 

Erityisen vaarallisena kehityksenä Stiglitz pitää yhteiskuntaa kalvavaa nuorisotyöttömyyttä, joka jättää suuren osan kokonaisesta sukupolvesta työelämän ulkopuolelle. Euro on lisäksi kasvattanut Euroopan maiden välisiä ja sisäisiä tulo- ja varallisuuseroja. Vähitellen kroonisessa rahapulassa sinnittelevät valtiot ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa niiden täytyy leikata muun muassa opetusta, terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa yhä voimakkaammin. 

Stiglitz toteaa, että nämä kehityslinjat saattavat vahvistaa poliittisia ääriliikkeitä niin paljon, että Euroopan unionin toiminta muuttuu mahdottomaksi. Siksi hän pitääkin Euroopan yhdentymistä koko maailman kannalta tärkeänä projektina ja esittää joukon vaihtoehtoisia malleja euroalueen ongelmien ratkaisemiseksi. 

Yhdysvaltalainen Joseph E. Stiglitz on tunnettu ja arvostettu Nobel-palkittu taloustieteilijä. Hän on seurannut maailmantalouden tapahtumia aitiopaikalta muun muassa presidentti Bill Clintonin talousneuvoston puheenjohtajana, Maailmanpankin pääekonomistina ja Kreikan entisen pääministerin Georgios Papandreoun neuvonantajana. Time-lehti nosti vuonna 2011 Stiglitzin maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon. 

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Euro – Voiko Eurooppa selvitä hengissä yhteisestä valuutasta?”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Yhdysvaltalainen talousnobelisti väittää teoksessaan Euro, että yhteisvaluutasta on tullut uhka mantereen tulevaisuudella.”
Suomen Kuvalehti, 6.3.2020

“Korjatkaa ennen kuin on myöhäistä. Amerikkalainen nobelisti Joseph E. Stiglitz jakaa hyviä neuvoja eurooppalaisille, jotta nämä laittaisivat valuutta-alueensa kuntoon.”
Nykypäivä, 26.3.2020