Ale!

Milla Peltonen

Erakot – Omintakeisten suomalaisten elämäntarinoita

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512726

Kirjoittaja: Milla Peltonen

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 260

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Suomi on erakkojen luvattu maa, mutta erakotkaan eivät ole niinkuin ennen. Tai ainakaan niinkuin yksioikoiset käsityksemme heistä. Keitä ja mitä erakot ovat? Miksi he ovat valinneet elämän muiden ulottumattomissa, vai ovatko? Mitä he haluavat elämäntavallaan sanoa, vai ha- luavatko? Mitä erakkous meikäläisissä oloissa oikeastaan merkitsee?

Erakot kertoo yhteiskunnan “ulkopuolelle” vetäytyneistä yksineläjistä. Se tutustuttaa lukijansa omintakeisiin persooniin pohjoisen erämaissa, korpien kätköissä, kaukaisilla saarilla ja vuorilla, peräkylillä ja kaupunkien reunamilla. Se kurkkii menneisyyteen ja kulttuuriseen kuvastoonkin, mutta keskustelee ennen muuta suomalaisten nykyerakkojen kanssa. Ja kertoo heidän kiehtovat tarinansa.

Kirjassa esiintyvät muun muassa: 

Klaus Backberg (1933–2015), kuvataiteilija, eli 1970-lu- vulta lähtien valtaosan vuodesta erakkona sähköttömäs- sä mökissä Enontekiön Kultakurussa, keskellä erämaata. Sydäntalvet hän asui Helsingissä pelkistetyssä yksiössään. Elinaikanaan Backberg jäi persoonana tuntemattomaksi, vaikka hänen näyttelyitään järjestettiin (1979–) Taidesalongissa Helsingissä joka toinen vuosi. Backbergin kieh- tova elämäntarina kerrotaan suurelle yleisölle vasta nyt. 

Marketta Horn (s. 1949) tunnetaan maailmankansa- laisena, suorapuheisena vihreänä kuntapoliitikkona, suomalaisten ekoyhteisöjen kehittäjänä, Neljän dollarin päivä -matkakirjan tekijänä – ja nyttemmin Saarijärven ”Mörkökorven erakkona” ja naispuolisena Linkolana. Hornille erakkous on ekologinen valinta ja yhteiskunnallinen protesti. 

Peltonen , Milla

Milla Peltonen (s. 1973) on Kangasalla asuva kirjallisuudentutkija, tietokirjailija ja silloin-tällöin-opettaja. Akateeminen pätkä- ja keikkatyöläisyys on hänelle tuttua. Tällä hetkellä hän kirjoittaa apurahan turvin kirjaa Hannu Salamasta tuotantoineen sekä osallistuu vuosittaisen Työväenkirjallisuuden päivän suunnitteluun ja toteutukseen Tampereella. Tämän antologian toimittaminen oli yksi hänen mieluisimpia työkeikkojaan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Erakot – Omintakeisten suomalaisten elämäntarinoita”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.