Ale!

Milla Peltonen

Erakot – Omintakeisten suomalaisten elämäntarinoita

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512726

Kirjoittaja: Milla Peltonen

Julkaisuajankohta: 1 / 2020

Sivumäärä: 260

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Suomi on erakkojen luvattu maa, mutta erakotkaan eivät ole niinkuin ennen. Tai ainakaan niinkuin yksioikoiset käsityksemme heistä. Keitä ja mitä erakot ovat? Miksi he ovat valinneet elämän muiden ulottumattomissa, vai ovatko? Mitä he haluavat elämäntavallaan sanoa, vai haluavatko? Mitä erakkous meikäläisissä oloissa oikeastaan merkitsee?

Erakot kertoo yhteiskunnan “ulkopuolelle” vetäytyneistä yksineläjistä. Se tutustuttaa lukijansa omintakeisiin persooniin pohjoisen erämaissa, korpien kätköissä, kaukaisilla saarilla ja vuorilla, peräkylillä ja kaupunkien reunamilla. Se kurkkii menneisyyteen ja kulttuuriseen kuvastoonkin, mutta keskustelee ennen muuta suomalaisten nykyerakkojen kanssa. Ja kertoo heidän kiehtovat tarinansa.

Kirjassa esiintyvät muun muassa: 

Klaus Backberg (1933–2015), kuvataiteilija, eli 1970-luvulta lähtien valtaosan vuodesta erakkona sähköttömässä mökissä Enontekiön Kultakurussa, keskellä erämaata. Sydäntalvet hän asui Helsingissä pelkistetyssä yksiössään. Elinaikanaan Backberg jäi persoonana tuntemattomaksi, vaikka hänen näyttelyitään järjestettiin (1979–) Taidesalongissa Helsingissä joka toinen vuosi. Backbergin kiehtova elämäntarina kerrotaan suurelle yleisölle vasta nyt. 

Marketta Horn (s. 1949) tunnetaan maailmankansalaisena, suorapuheisena vihreänä kuntapoliitikkona, suomalaisten ekoyhteisöjen kehittäjänä, Neljän dollarin päivä -matkakirjan tekijänä – ja nyttemmin Saarijärven ”Mörkökorven erakkona” ja naispuolisena Linkolana. Hornille erakkous on ekologinen valinta ja yhteiskunnallinen protesti. 

Peltonen , Milla

Milla Peltonen on pirkanmaalainen vapaa tutkija ja tietokirjailija, joka haaveilee hiljaisesta elämästä metsässä. Hänen edellinen teoksensa Paperilla seisova perkele – Hannu Salaman elämä ja kirjat (2016) oli arvostelumenestys.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Erakot – Omintakeisten suomalaisten elämäntarinoita”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kun Milla Peltonen alkoi perehtyä suomalaisiin erakoihin kirjaansa varten, hän yllättyi. – ’Tutkimani erakot ovat yleensä olleet tyytyväisiä valintaansa, eivät niinkään surullisia hahmoja.’”
Me Naiset, 31.12.2019