Saraste Heini & Laitinen Matti

Elämän kynnyksellä – Vammaisliikkeen synty

norm. 25.00 

Elämän kynnyksellä kertoo yhdeksän vammaisen lapsen ja nuoren tarinan. Miltä tuntui tajuta varhain, että kuolema on mahdollinen?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-314-8

Kirjoittaja:  Saraste Heini & Laitinen Matti

Julkaisuajankohta: 08 / 2014

Sivumäärä: 240

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Vielä 1960-luvun Suomessa vammaisen lapsen hoito oli kolkkoa, nöyryyttävää ja väkivaltaista. Miten kokemukset vaikuttivat lasten nuoruuteen? Kiusattiinko koulussa? Mikä merkitys oli perheen tuella? Entä miltä tuntui tajuta varhain, että kuolema on mahdollinen?

Elämän kynnyksellä kertoo yhdeksän vammaisen lapsen ja nuoren tarinan. He joutuvat kohtaamaan varhain elämän tylyt realiteetit. He kuitenkin selviävät hengissä ja liittyvät vammaisliikkeeseen. Kirja kuvaa taistelutahtoa, jolla sen päähenkilöt raivasivat esteitä liikkumisen, koulutuksen – elämän – tieltä.

Kirja sisältää myös vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnyksen historiikin ja Kalle Könkkölän näkemyksiä siitä, miksi vammaisten on pidettävä yhtä kansainvälisesti.

Laitinen , Matti
Matti Laitinen on kasvatustieteilijä, elämäkertatutkija ja vammaisliikkeen monipuolinen tuntija. Lue lisää..
Saraste , Heini
FK Heini Saraste (s. 1955) on työskennellyt aikakauslehtitoimittajana, tiedottajana ja kirjailijana. Hän on kirjoittanut vähemmistöjen elämään liittyvistä teemoista satoja lehtijuttuja ja lukuisia kirjoja, joista Huoneekseni tuli maailma yhdessä Kalle Könkkölän kanssa on käännetty useille kielille (WSOY 2010, up). Muita teoksia: Mikä ihana elämä, maailman vammaisaktivistit kertovat (1998). Tuhon ja toivon tarinat (2002) kuvaa vammaisten kokemuksia sodan jaloissa. Mahabad - Kuu, aamusumu ja rakkaus (WSOY 2007) kertoo Suomessa 20 vuotta asuneen näkövammaisen kurditytön tarinan. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Elämän kynnyksellä – Vammaisliikkeen synty”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *