Ale!

Tiina Saari & Maiju Majamaa 

Ei jälkeäkään – 11 suomalaista kadonnutta ja kaivattua

14.90 24.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 9789523513488

Kirjoittaja: Tiina Saari & Maiju Majamaa 

Julkaisuajankohta: 6 / 2020

Sivumäärä: 258

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Mitä tapahtui 16­-vuotiaalle Raisa Räisäselle Tampereen yössä 20 vuotta sitten? Mihin raumalainen 18­-vuotias Markus Leväniemi katosi ruotsinlaivalta aamuyöllä? Mis­sä on nastolalainen perheenäiti Hilkka Laitinen?

Ei jälkeäkään kertoo yhdentoista kadonneen suo­malaisen tarinan. Osa heistä on yhä kadoksissa, osa on löytynyt tavalla tai toisella. Yhdelläkään tarinalla ei ole onnellista loppua.

Uutismaailmassa traagiset katoamiset pysäyttävät hetkeksi, mutta unohtuvat ajallaan. Ei jälkeäkään luo ka­donneiden elämästä moniulotteisen ja totuudenmukaisen kuvan.

Tarinat on koostettu pääosin poliisin ja kadonnei­den läheisten haastatteluiden pohjalta. Kirjassa pohditaan myös katoamisten taustalla olevia mahdollisia syitä ja sitä, miten kadonneen omaiset selviävät surun, epätietoisuu­den ja hämmennyksen myllerryksessä. Jos kadonnutta ei löydy, surutyö ei voi kunnolla alkaa. Läheiset jatkavat etsimistä.

Kirjassa jäljettömiin kadonneiden, myöhemmin löy­dettyjen ja heidän läheistensä tarinat säilyvät – ne eivät pääse unohtumaan.

– Äiti Hilkka Laitisen selvittämätön kohtalo ei jätä tyttäriä rauhaan (Nastola, 1972)

– Liftasiko Merja Vaara väärään kyytiin? (Rovaniemi, 1980)

– Erik Sarinin jäljet päättyvät oluenhuuruiseen iltaan (Helsinki, 1988)

– J-P:n elämällä ei ollut suuntaa – ja sitten hän katosi 20 vuodeksi (Vantaa, 1990-luvun alku)

– Perhe odotti 16-vuotiasta Raisa Räisästä turhaan kotiin (Tampere, 1999)

– Kukaan ei kaivannut Vesa Frantsilaa 15 vuoteen (Puola, 2001)

– Laivalla kadonneen Markus Leväniemen viime hetket ovat hämärän peitossa (Turku-Tukholma, 2007)

– Mira Varheesta jäi jäljelle vain ruosteiset avaimet (Helsinki, 2014)

– Oudot tapahtumat varjostavat Riina Mäkisen katoamista (Loviisa, 2017)

– Yksin elänyt Ari Saarilammi käveli yön syliin (Tallinna, 2017)

– Anni Törnistä ei koskaan tullut äitiä (Savonlinna, 2018)

Kirjan takaa löytyvät toimittajataustaiset Maiju Majamaa ja Tiina Saari. Nykyisin sisällöntuottajana työskentelevä Majamaa on vuosia seurannut selvittämättömiä katoamistapauksia ja haastatellut kadonneiden läheisiä työssään. Saari työskentelee nykyisin kansalaisjärjestössä vaikuttamistyön suunnittelijana. Toimittajana Saari keskittyi erityisesti sosiaali- ja terveysalam uutisointiin. Hän on toiselta ammatiltaan sosionomi.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Tuore Tiina Saaren ja Maiju Majamaan Ei jälkeäkään -kirja esittelee 11 kadonneen suomalaisen tarinat. Kirjan mukaan vuonna 2018 kadonneista 726 ihmisestä 580 löytyi samana vuonna elossa, 98 kuolleena. Marraskuussa heistä 48 oli edelleen kadoksissa.”
Yle, 25.6.2020

Erik Sarin soitti töistä puolenpäivän aikaan vaimolleen Marille ja kertoi, että lähtee sovitusti töiden jälkeen viettämään iltaa työkavereidensa kanssa. Tämä oli viimeinen kerta, kun Mari jutteli miehensä kanssa. Sarinin katoamista käsitellään Tiina Saaren ja Maiju Majamaan kirjoittamassa kirjassa Ei jälkeäkään.”
MTV, 18.10.2020

”Sisko odotti vuosia, milloin Raisa soittaa ovikelloa. Raisa Räisäsen pikkusisko uskoo, että hänen sisarensa joutui seksuaalirikoksen uhriksi.”
Ilta-Sanomat, 30.5.2020

”Kirja: Pikkusisko uskoo tietävänsä, mitä Raisa Räisäselle tapahtui.”
Iltalehti, 3.6.2020

”18-vuotias Markus katosi mystisesti ruotsinlaivalla 13 vuotta sitten – videotallenteet kalvavat yhä läheisten mieltä ’Hän näytti pelokkaalta.'”
MTV, 13.6.2020

”Anni Törnin äiti epäili tyttärensä parisuhdetta jo ennen hirmutekoa – suhde eteni liian kovaa vauhtia. Äidille on yhä vaikeaa puhua tyttärensä väkivaltaisesta kuolemasta.”
Iltalehti, 10.6.2020

”Tapauskertomukset ovat seikkaperäisiä, mutta juuri siksi ne porautuvat pintaa syvemmälle.”
ET, 29.7.2020

Tiina Saari kirjoitti Maiju Majamaan kanssa kirjan kadonneista, heidän läheisistään ja raastavasta toivosta. Mukana on myös kolme satakuntalaista tapausta, joista yksi kosketti Tiina Saarta erityisen paljon.”
Satakunnan kansa, 14.6.2020

”Sina ja Ilpo Varheen maailma murtui, kun ainut tytär katosi täysin yllättäen ja lähes jälkiä jättämättä kuusi vuotta sitten. 42-vuotias Mira oli ollut matkalla Helsingin yliopistolta vanhempiensa luokse Pikku Huopalahteen viettämään perheen yhteistä saunailtaa. Tiina Saari ja Maiju Majamaa kertovat kirjassaan Ei Jälkeäkään tapauksen käänteistä ja vanhempien suuresta surusta.”
MTV, 28.6.2020

”Teoksen suurin arvo on siinä, että se onnistuu luomaan tapaukselle ihmisen olemuksen: kuka hän oli ja mitä hän teki. Samoin tärkeää on ymmärtää ja aistia kadonneen läheisten tuska. Joka päivä läheinen joutuu miettimään, mitä hänen rakkaalleen oikein tapahtui ja miksi. Eikä kysymyksille välttämättä koskaan löydy vastauksia.”
Länsi-Savo, 9.6.2020

”Katosi jälkiä jättämättä. Suomessa katoaa ihminen joka päivä.”
Iisalmen Sanomat, 12.6.2020

”Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan.”
Keskisuomalainen, 5.8.2020

Ei jälkeäkään -kirja kertoo kadonneista suomalaisista: ’Kirjaamme ei olisi syntynyt ilman niitä läheisiä, jotka tuskastaan huolimatta jaksoivat jakaa kanssamme kadonneen tarinan’”.
Mesta.net, 8.6.2020

”Katoaminen on aina melkoinen tragedia, niin kadonneelle itselleen kuin hänen läheisilleen. On hyvä, että on kirjoitettu tällainen kirja, joka antaa äänen myös näille omaisille, mutta muistaa niitäkin yksinäisiä, joita ei kukaan jää kaipaamaan. Kovin suureen yksityiskohdilla mässäilyyn ei myöskään sorruta. Uskoisin, että Suomessa nouseva true crime -kirjojen harrastaminen johtaa tämänkin teoksen lukijoidensa luo.”
Kirjavinkit.fi, 26.7.2020

”Suomessa katoaa ihminen joka päivä. Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan. Uutuuskirja kertoo myös savonlinnalaisen Anni Törnin tarinan.”
Itä-Savo, 6.6.2020 (tilaajille)

”Kun Anni Törn katosi, pelkäsivät läheiset ja poliisi nopeasti pahinta – Julman kohtalon kokeneen naisen tapaus meni Tiina Saarella ihon alle ja johti kadonneista kertovaan kirjaan.”
Kymen Sanomat, 10.6.2020 (tilaajille)

”Katosi jälkiä jättämättä. Suomessa katoaa ihminen joka päivä. Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan.”
Kouvolan Sanomat, 7.6.2020

Ei jälkeäkään Maanantaimysteeri-podcastin aiheena. Löydät koko jutun täältä.

Joka vuosi katoaa keskimäärin 40–50 suomalaista. Jotkut löytyvät kuolleina. Joskus kadonnutta ei löydetä koskaan. Tietokirjailijat Maiju Majamaa ja Tiina Saari kirjoittivat kirjan 11:stä kadonneesta. Kirjailijat olivat vieraina Kulttuuriykkösessä. Kuuntele haastattelu täältä.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraina toimittajataustaiset Tiina Saari ja Maiju Majamaa. Jutun löydät täältä: Joka vuosi suomalaisia katoaa pysyvästi – mitä heille oikein tapahtuu?
1.6.2020

Maiju Majamaa ja Tiina Saari olivat kirjansa tiimoilta Radio Rockin Korporaation haastateltavina 2.6.2020. Haastattelun löydät täältä.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ei jälkeäkään – 11 suomalaista kadonnutta ja kaivattua”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *