Ale!

Anna Kontula

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä

16.90 24.90 

Normaali norm. 27.00 
Innon hinta: 24.90 
E-kirja (EPUB) norm. 16.90 
ISBN: 978-952-264-953-9

Kirjoittaja: Anna Kontula

Julkaisuajankohta: 10 / 2018

Sivumäärä: 240

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Eduskunnassa on paljon valtataisteluita, sillä edustuksellisessa demokratiassa pyrkimys valtaan on jokaisen poliitikon velvollisuus.

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä kertoo suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta – siitä pienoismaailmasta, johon kaksisataa kansan valitsemaa edustajaa kokoontuu hoitamaan tehtäväänsä. Se kertoo vihamiesten ystävyydestä, hallitusta kaaoksesta ja yksinäisyydestä väentungoksessa.

Kansanedustajat ovat vallasta taistelevia poliitikkoja, mutta samalla he ovat ihmisiä henkilökohtaisine ongelmineen, huolineen ja riittämättömyyden tunteineen. Eduskunta on kansanedustajien työpaikka, jossa ei voida haaveilla harmoniasta tai pyrkiä siihen paremmalla työpaikkakulttuurilla. Koska koko instituution olemassaolo perustuu konflikteille, niiden kanssa on pystyttävä elämään.

Kansanedustaja Anna Kontula tutkii havainnoiden ja edustajakollegojaan haastatellen, miten hänen työympäristössään hallitaan jatkuvaa konfliktia. Tarve sen hallitsemiseen selittää monia sellaisia eduskunnan sisäisiä käytäntöjä, joita on muuten mahdotonta ymmärtää.

Kontula , Anna

Anna Kontula (s. 1977) on tamperelainen kansanedustaja ja sosiologi. Kontulan väitöskirja Punainen eksodus (Like 2008) käsitteli seksityötä Suomessa. Häneltä on ilmestynyt artikkeleita samasta aiheesta suomalaisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa sekä raportti prostituutiosta Suomessa. Väitöskirjan jälkeen Kontula on keskittynyt tutkimaan harmaata työtä rakennusalalla.

Tutkimustyön ohella Kontula on osallistunut politiikkaan, seksityöntekijöiden ihmisoikeusliikkeeseen, ay- ja kansalaisjärjestötoimintaan ja erilaiseen yhteiskunnalliseen ohjelmatyöhön. Hän oli mukana muun muassa Sitran Tulevaisuuden tekijät -ryhmässä sekä työministeriön asettaman ihmiskauppatyöryhmän toiminnassa ja seurantaraportin työstämisessä. Vuonna 2011 hänet valittiin eduskuntaan Vasemmistoliiton kansanedustajana.

Anna Kontula on aktiivinen mielipidevaikuttaja, joka osallistuu mielellään julkiseen keskusteluun tutkijana, kolumnistina, poliitikkona ja bloggaajana. Kontulan kiinnostuksen kohteita ovat niin feminismi, seksi, siirtolaispolitiikka, työelämän murros kuin ay-liikkeen tulevaisuus. Hänen Into-pamflettinsa Tästä äiti varoitti ja Näkymätön kylä ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa.

Kontula harrastaa kokkausta, kilpikonnan hoitoa, tanssimista ja lastenkulttuuria.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Tulos on oloissamme ainutlaatuinen ja hakkaa kevyesti tutkijakammioissa syntyneet akatemiaprojektit.  Tohtori Kontula todistaa erinomaisesti, miten kansanedustajan toimintaympäristössä kaikki työtoverit ovat sekä kilpailijoita että liittolaisia.”
Maaseudun Tulevaisuus, 21.11.2018

“Kirja on valaiseva kuvaus suhteista, vallasta, rahasta, työntekemisestä ja ihmisistä kulissien takana. Pysäyttävimpiä ovat poliitikkojen anonyymit haastattelulainaukset.”
Kodin Kuvalehti, 15.11.2018

Anna Kontula avaa nopealukuisessa ja vetävässä kirjassaan eduskunnan arkea ja hierarkioita silmiä avaavasti.”
Vihreä Lanka, 1.11.2018

Eduskunta – ystäviä ja vihamiehiä kertoo kursailematta Suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta.”
Iltalehti, 10.10.2018

“Teos on oppikirja kenelle tahansa. Se on kirkkaasti ja tiiviisti kirjoitettu yhdistelmä hierarkian tutkielmaa ja ihmisten tunteita.”
Kansan Uutiset, 8.10.2018

“Kansanedustaja Anna Kontulan kirjassa Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä käydään hauskojen esimerkkien kautta läpi myös sitä, miten eri eduskuntaryhmien väliset erot heijastuvat jopa kansanedustajien ulkonäköön.”
Iltalehti, 8.10.2018

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä on kurkistus eduskunnan arkeen ja kansanedustajien keskinäisiin suhteisiin sekä kirjoittamattomiin sääntöihin, jotka ohjaavat yhteisön toimintaa.”
Aamulehti, 8.10.2018